Spoštovane študentke, spoštovani študenti Univerze v Mariboru! 

Pred nami je zimsko izpitno obdobje, ki s seboj prinaša izzive, a hkrati tudi priložnosti za izkazovanje vašega znanja in spretnosti. V tem času, ko se boste soočali z izpiti, naj vas spodbujajo in opominjajo besede, ki pravijo, da vsak dosežek zahteva svoj čas in trud. Vsaka ura učenja, rešena naloga ter vsako postavljeno vprašanje so koraki k vašemu uspehu zato ostanite osredotočeni, vztrajajte in verjemite vase. 

Poleg učenja je v izpitnem obdobju ključno tudi skrbeti zase. Zagotovite si dovolj ur spanja, uravnoteženo prehrano in redne odmore. Zdrav um v zdravem telesu je ključ do učinkovitega učenja in doseganja ciljev. Vzemite si trenutek za premor in sprostitev – sprehod v naravi, nekaj minut sprostitvenih vaj ali klepet s prijatelji vam lahko pomagajo ohraniti notranjo ravnotežje in zmanjšati stres. 

Uspeh je odvisen od vaše pripravljenosti, a tudi od pozitivnega odnosa do izzivov. Vsak izpit predstavlja priložnost za rast in napredek, ne glede na končni rezultat. Želimo vam izjemno mero koncentracije, mirne živce in obilo sreče v izpitnem obdobju. Prepričani smo, da ste dovolj pripravljeni, da premagate vse ovire na poti do uspeha. Ne pozabite, da ste zmagovalci že zaradi svojih vztrajnih prizadevanj, dobra ocena na izpitu pa je samo še nagrada za vaše trdo delo in trud, ki ste ga vložili v učenje. 

Vso srečo in veliko uspeha v zimskem izpitnem obdobju vam želi, 

Študentski svet Univerze v Mariboru 

Kdor se zna učiti, zna dovolj.

Henry Brooks Adam