Danes je na Univerzi v Mariboru potekal sprejem športnikov in športnic, ki so zastopali Univerzo v Mariboru na 2. Meduniverzitetnem športnem tekmovanju v Izoli.  

Meduniverzitetno športno tekmovanje je potekalo 9. 5. 2024 na Primorskem. To je bila odlična priložnost za študente različnih univerz po Sloveniji, da združijo moči in se pomerijo v različnih športnih disciplinah. Študenti in študentke Univerze v Mariboru so sodelovali v naslednjih disciplinah: nogomet, košarka ter odbojka za moške in ženske.  

V disciplini ženske in moške odbojke so študenti in študentke Univerze v Mariboru osvojili 1. mesto, v nogometni in košarkarski disciplini pa so naši študenti, po napetih tekmah, osvojili 2. mesto. 

Na sprejemu sta športnike nagovorila prof. dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru in Nomi Hrast, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru.  

Rektor je ob tem povedal: »V veliko veselje mi je, da vam ob doseženih športnih dosežkih na 2. Meduniverzitetnem športnem tekmovanju v Izoli, na katerem ste več kot uspešno zastopali Univerzo v Mariboru, lahko osebno vsakemu posebej čestitam in izrečem priznanje ter zahvalo. Ob tem želim izpostaviti izjemen pomen športno gibalnih aktivnosti za krepitev zdravega načina življenja kot enega pomembnejših dejavnikov tako za uspeh pri delu zaposlenih, kot za uspeh pri študiju, prav tako pa tudi pri lažjem vključevanju v prijateljske skupine. Univerza v Mariboru kot športnikom prijazna univerza si prizadeva za ozaveščanje pomena zdravega načina življenja, pri čemer gibanje pomembno vpliva na celovito ravnovesje in razvoj človeka ter s tem tudi na blaginjo celotne družbe.« 

Prorektorica pa je poudarila: »Vsaka ura treninga, vsak premagan izziv in vsaka osvojena medalja je korak na poti k osebnemu razvoju in krepitvi značaja. Šport nas uči, kako se spopadati s porazi, kako se po njih pobrati in iti naprej še močnejši. Študentom omogoča, da ustvarjajo nove stike in poznanstva. Prav tako je v času študija, ko so pred nami številni izzivi in obremenitve, šport odlična protiutež, ki pomaga ohranjati ravnovesje. Športniki so s svojimi dosežki navdih za celotno univerzitetno skupnost. Študentski svet Univerze v Mariboru je izjemno ponosen na uspehe študentov, ki so našo univerzo zastopali na 2. Meduniverzitetnem športnem tekmovanju v Izoli.« 

Študentski svet UM vsem študentom še enkrat iskreno čestitamo.