Univerza v Mariboru je ponovno zablestela na prav posebnem športnem dogodku, ki ga je organiziral Univerza na Primorskem, in sicer Meduniverzitetnem športnem tekmovanju. Ta je bil prava priložnost za študente različnih univerz po Sloveniji, da združijo moči in se pomerijo v različnih športnih disciplinah. Tekmovanje je potekalo včeraj, 9. 5. 2024 na Primorskem.

Tekmovanje je vključevalo več športnih disciplin, mariborska univerza pa je sodelovala v naslednjih: nogomet, košarka ter odbojka za moške in ženske. Ekipe iz različnih univerz so se pomerile v napetih tekmah, polnih športnega vzdušja in strasti. Svojo moč so merile naslednje univerze: Univerza v Novi Gorici, Univerza v Novem mestu, Univerza na Primorskem ter Univerza v Mariboru.

Pričakovano je bilo veliko navdušenje med študenti, ki so s strastjo in športnim duhom podpirali svoje univerze. Dan se je zaključil s slovesno razglasitvijo najboljših ekip ter podelitvijo pokalov. Najboljša ekipa v disciplini ženske in moške odbojke je bila Univerza v Mariboru, po razburljivih tekmah pa so naši študenti v nogometni in košarkarski disciplini osvojili 2. mesto.

Nepozaben dan poln športne strasti se je zaključil s podelitvijo nagrad najboljšim ekipam. Poleg tega, da je Univerza v Mariboru na tekmovanje poslala svoje športne ekipe, pa je ostalim študentom ponudila, da se udeležijo strokovne ekskurzije na Primorsko, katere velik del je bil tudi navijanje za naše športnike. Na ekskurziji so si tako zraven tekem lahko na kratko ogledali še podjetje Innorenew Coe center.