Se ukvarjaš z umetnostjo, oblikovanjem, arhitekturo ali likovno pedagogiko? Si želiš začeti študijsko leto s kreativnim druženjem v umetniškem okolju? Umetnostna galerija Maribor (UGM) prireja ekskluzivni dogodek, namenjen prav tebi! Pridruži se na Speed Arting – Zmenek z UGM, ki bo v torek, 22. oktobra 2024, med 18.00 in 21.00, na Strossmayerjevi ulici 6 v Mariboru. Dogodek je popolnoma brezplačen!

Kaj te čaka?

UGM odpira svoja vrata bodočim ustvarjalcem, umetnostnim zgodovinarjem, arhitektom in likovnim pedagogom za sproščen in kreativen večer. Poleg priložnosti za druženje te bo obkrožalo kar 259 umetniških del, ki bodo vir navdiha in spodbuda za spletanje novih prijateljstev. Umetnostna galerija Maribor bo tako postala prizorišče zabavnega hitrostnega ustvarjanja!

Speed Arting – kaj je to?

Koncept Speed Arting temelji na popularni ideji “speed datinga,” a tokrat se ne gre za ljubezen, temveč za hitro menjavanje likovnih ustvarjalnic. Udeleženci bodo s pomočjo hitre motivacijske naloge ter pametnih telefonov najprej preizkusili svoje “estetske brbončice” in ugotovili, katere umetnine iz razstave Spekter jih najbolj pritegnejo. Na podlagi skupnih estetskih interesov se bodo nato razdelili v skupine in pričeli z ustvarjalnimi delavnicami, kjer bo poudarek na hitrem, a zabavnem ustvarjanju.

Sproščeno vzdušje in zabava

Dogodek bo pospremljen s sproščenim vzdušjem, kjer se bo kreativnost prepletala z ritmi DJ-ja. Manjkali ne bodo niti prigrizeki, ki bodo dodatno začinili večer ter poskrbelai za sproščen pogovor in nova poznanstva.

Prijave in dodatne informacije

Prijaviš se lahko najkasneje do petka, 18. oktobra 2024, in to tako, da pošlješ sporočilo na naslov klara.zadravec@ugm.si. Za lažje mreženje med udeleženci bo na voljo tudi WhatsApp skupina, v katero te bodo lahko z dovoljenjem dodali, če boš v prijavi dodal/a svojo telefonsko številko.

Za še boljši in povezan večer bosta poskrbeli študentki umetnostne zgodovine Žana Plejić in Klara Zadravec, ki bosta dogodek tudi vodili.

Priložnost za mreženje, ustvarjanje in zabavo čaka prav nate – ne zamudi Speed Artinga in se podaj na ustvarjalno avanturo z UGM!

Uporabljen vir:https://www.ugm.si/dogodki/brucovanje-za-studente-ke-umetniskih-smeri-5439/