Mariborski študenti imajo od zdaj na voljo novo priročno avtobusno linijo G5 Rotovž, ki povezuje ključne točke mesta in omogoča lažji dostop do pomembnih univerzitetnih lokacij. Linija povezuje Glavni trg, Trg revolucije, Europark, UKC Maribor, študentski kampus na Gosposvetski ulici, vozi pa tudi po Koroški cesti in Glavnem trgu. Poleg tega vključuje postajališča na pomembnih mestih, kot so parkirišče Park & Ride (P&R) pod Koroškim mostom, Europark, Glavni trg in osrednja tržnica.

Posebej priročna je ta linija za študente, saj ob trasi leži večina fakultet Univerze v Mariboru. Tako postaja linija G5 ključna za vsakodnevne poti med univerzitetnimi objekti, mestnim središčem in drugimi pomembnimi točkami.

Univerzitetna vožnja ob otvoritvi

V ponedeljek, 7. oktobra 2024, je potekala uradna univerzitetna vožnja z linijo G5, na kateri so sodelovali najvišji predstavniki Univerze v Mariboru. Med udeleženci so bili rektor Univerze v Mariboru, dekani, prorektorica za študentska vprašanja in prodekani. Skupaj so se popeljali po novi trasi in s tem simbolično podprli nov način mobilnosti, ki bo olajšal prevoz študentom in zaposlenim na univerzi.

Dostopnost in udobje

Za izboljšanje dostopnosti in udobja so bila vzpostavljena nova postajališča pri Europarku, na Glavnem trgu in pri osrednji tržnici, kar omogoča študentom in drugim uporabnikom hitre in učinkovite povezave med najpomembnejšimi mestnimi in študijskimi lokacijami.

Celoten vozni red linije G5 je dostopen na tej povezavi.

Aplikacija M mobilnost – spremljajte avtobuse v realnem času

Uporabniki mariborskega mestnega prometa imajo na voljo tudi aplikacijo M mobilnost, ki omogoča spremljanje položaja avtobusov v realnem času, načrtovanje poti med različnimi točkami in dostop do informacij o voznem redu za izbrani datum in postajališče. Študentom tako olajša načrtovanje poti in skrbno upravljanje časa. Aplikacijo lahko prenesete tukaj.

Nova linija G5 Rotovž je nedvomno pomembna pridobitev za vse študente in študentke v Mariboru, saj omogoča hitrejši, lažji in bolj dostopen prevoz do univerzitetnih prostorov ter drugih ključnih lokacij v mestu.