Univerzitetna športna liga za prvaka Univerze v Mariboru je tradicionalno tekmovanje organizirano s strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru. Na tem razburljivem tekmovanju se ekipe fakultet Univerze v Mariboru pomerijo v različnih športih, vključno z nogometom, košarko in odbojko. Tekmovanje je razdeljeno med študentske ekipe in sicer v nogometu in košarki za študente ter v odbojki za študente in študentke.

2024-04-09_Finale UŠL za prvaka UM_OsimZan_042

Prijava v športne ekipe fakultet je možna pri koordinatorjih za šport, do 25. oktobra 2024. Njihovi kontaktni podatki so objavljeni tukaj.


Univerzitetna športna liga za prvaka UM je organizirana v obliki ligaškega sistema, kjer se ekipe pomerijo med seboj v rednem delu tekmovanja, katerega začetek je predviden v sredini novembra . Po odigranih tekmah sledi izločilni del, kjer se najboljše ekipe uvrstijo v naprednejše kroge tekmovanja. Najboljše ekipe se nato pomerijo v velikem finalu, kjer tekmujejo za naziv prvaka Univerze v Mariboru.

2024-04-09_Finale UŠL za prvaka UM_OsimZan_121

 


Svoje kolegice in kolege lahko na vseh tekmah vzpodbujate s tribun. Pridružite se navijačem, spremljajte tekme in doživite športno vzdušje, ki ga ustvarjajo naši nadarjeni študenti in študentke na terenu. Razpored tekem bo objavljen na spletni strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru.

Prav tako vas vabimo, da nas spremljate na našem Facebook profilu Univerzitetne športne lige za prvaka Univerze v Mariboru, kjer boste prav tako našli aktualne informacije, utrinke, razporede in rezultate tekem.

Uporabljeni viri: