Univerza v Mariboru organizira spletno delavnico za študente z naslovom Praktična uporaba umetne inteligence pri študiju in raziskovanju. Izvedla jo bosta dr. Klemen Podjed in ga. Sabina Podjed iz podjetja MONÓ TRO d.o.o.

Udeleženci bodo na delavnici spoznali, kaj je umetna inteligenca, seznanili se bodo z varno uporabo generativnih orodij umetne inteligence v pedagoškem procesu, usvojili bodo temeljne veščine pogovora z umetno inteligenco in Chat GPT formulo. Prav tako bodo pridobili nekaj ključnih veščin rabe umetne inteligence za boljše učne rezultate.

Delavnica bo potekala v dveh delih (in dveh terminih) po 120 minut. V prvem delu se bodo udeleženci seznanili s temelji razumevanja umetne inteligence, z njeno varno uporabo v pedagoškem procesu, osnovno uporabo AI orodij, v drugem delu pa bo poudarek na naprednejši rabi umetne inteligence (ustvarjanje besedil in slik, naprednejša raba UI za študij, ipd).  

  • Prvi del bo potekal v ponedeljek, 27. maja 2024 ob 10. uri preko spleta (MS Teams). Prijava je mogoča tukaj.
  • Drugi del bo potekal v ponedeljek,  3. junija 2024 ob 10. uri preko spleta (MS Teams) Prijava je mogoča tukaj.

Udeleženci bodo nekaj dni pred samim dogodkom prejeli dokument z navodili, kako si odpreti in nastaviti Chat GPT in druga orodja.

Vljudno vabljeni k udeležbi.