9. StopTrik Festival, ki se bo pričel v začetku oktobra 2019 v Mariboru, vabi grafične oblikovalce in druge vizualne umetnike k oblikovanju vizualne podobe. 

Stoptrik je mednarodni filmski festival v produkciji Pekarne Magdalenske mreže Maribor, ki se vsako leto odvije na večih prizoriščih v Mariboru ter v manjšem obsegu v Lodžu na Poljskem. Gre za najstarejši evropski festival, ki je posvečen stop animaciji. Letošnja izdaja bo raziskovala polje stop animiranega filma na presečišču razreda, spola, rase in etnične pripadnosti pod osrednjo temo “Feminizem je prihodnost”.

Organizatorji vabijo, da pošljete svoje tematske predloge za podobo do 5. maja 2019. Iščejo predloge, ki bodo najbolje predstavili interpretacijo teme in bodo izkazovali izstopajoč slog.

Prijava mora vsebovati:

  • predlog za festivalski plakat (dimenzije A3 in B1, motiv je lahko isti, barvni tisk) s tekstom “9. mednarodni filmski festival StopTrik, 3. – 6. 10. 2019, Maribor”,
  • kratko vsebinsko utemeljitev predloga.

Poslani predlogi morajo biti avtorsko delo, ki pred tem še ni bilo objavljeno ali razstavljeno.

Poslane predloge bo ocenjevala žirija: Olga Bobrowska (direktorica festivala StopTrik), Lucija Smodiš (producentka festivala StopTrik) in Sanja Čakarun (PR festivala Animateka). O rezultatih natečaja bodo prijavljene obvestili najkasneje do 17. maja 2019.

Več informacij tukaj!