Do Red Bull Paper Wings slovenskih kvalifikacij je še nekaj tednov. Izkoristi čas, da znanje zlaganja papirnatih letal iz mobilne aplikacije preneseš v prakso.

Akrobatsko letenje pušča proste roke pri iskanju lastnega stila. Udeležite se ga tako, da svoj nastop posnamete s pametnim telefonom in ga delite s svetom.

Pri vsebini posnetka moraš biti pozoren na 3 kategorije, ki bodo odločale, kako visoko se boš uvrstil med letalskimi legendami:

  • Inženirska plat: tu je pomembno, kako dobro in dovršeno bodo izdelana letala.
  • Letalne sposobnosti: še kako pomembno je, kakšnega letenja je sposobno vaše letalo – na primer, koliko lupingov lahko naredi. Načrte za odlična akrobatska letala najdete na Red Bull Paper Wings Aplikaciji.
  • Umetniški vtis: tu pride do izraza domišljija. Umetniški vtis je tista stvar, ki vam lahko prinese odločilno razliko.

Kje in kako se lahko udeležimo kvalifikacij v akrobatskem letenju?

Red Bull Paper Wings kvalifikacije v akrobatskem letenju potekajo na Instagramu. Za sodelovanje v kvalifikacijah moraš zrežirati lastno predstavo. Ko bo mojstrovina posneta, jo naložite na svoj Instagram profil, označite @redbull in dodajte #RedBullPaperWings. Nazadnje označi še svojo lokacijo, da bo svet vedel, katero državo zastopaš.

Posnetek naložen, kaj pa zdaj?

Vse umetnine bodo domovale na spletni strani. Videi bodo na ogled spletni publiki, ki bo izglasovala svoje najljubše akrobatske posnetke. 1/3 najbolje ocenjenih posnetkov bo pregledala smetana letalske industrije in po tehtnem premisleku bo izmed njih izbrala najbolj dodelan nastop, ki bo s tem okronan za slovenskega predstavnika v kategoriji akrobatskega letenja. Ta bo skupaj z zmagovalcema iz ostalih dveh kategorij maja odpotoval v znameniti Hangar 7, kjer bo maja na sporedu Red Bull Paper Wings svetovni finale.

Več informacij o pravilih in o samem dogodku pa najdeš na uradni Red Bull Paper Wings strani. Da pa boš na tekočem o lokalnem dogajanju pa spremljaj tudi uraden slovenski Facebook dogodek.