Tudi letos bomo zadnji petek v juniju, tik pred skokom v poletno brezskrbnost, poskrbeli za osvežitev, sprostitev in zabavo v dobri družbi! Sestavi ekipo in se nam 28. junija pridruži na že tradicionalnem Študentskem tekmovanju v raftih Univerze v Mariboru. Obeta se nam zabavno, mokro, vroče in tekmovalno popoldne!

Tekmovanje bo v petek, 28. junija, na Lentu. Z registracijo bomo pričeli ob 12.30, s tekmami ob 13. uri. Ob koncu tekmovanja bo potekala podelitev pokalov, medalj in nagrad.

Vsaka ekipa ima 8 članov posadke. Ne skrbi! Za tekmovanje v raftih predznanje ni obvezno, potrebujete le malo poguma in borbenosti!

Štartnine ni! Zaradi omejitve mest je potrebna predhodna prijava in plačilo kavcije, ki znaša 20 €:

Kavcija bo v celoti povrnjena ob registracije ekipe na dogodku. Kavcijo je možno poravnati od 3. 6. naprej do zapolnitve mest v pisarni za študentske zadeve na Rektoratu Univerze v Mariboru (pisarna 219) med 8. in 14. uro.

Za hrano, pijačo in dobro zabavo bo poskrbljeno. Za nagrade bodo poskrbeli naši sponzorji – Kating Maribor, Enyoment Pohorje in Paintball Maribor:

  1. mesto: karting vožnja za 8 oseb
  2. mesto: vožnja s PohorJET za 8 oseb
  3. mesto: popust na Paintball za 8 oseb

Tudi letos bomo izbrali najbolj izvirno ekipo, ki bo prejela priznanje. Zato pričakujemo, da nas s svojo opravo presenetite!

Letos bo Študentsko tekmovanje v raftih Univerze v Mariboru v sodelovanju s Potapljaškim Društvom Maribor obogateno z dodatnimi aktivnostmi. Zato vabljeni, da se preizkusite tudi v naslednjih aktivnostih:

  • Plavalni maraton (predviden začetek ob 17.15): Tekmuje se individualno. Skupna dolžina proge je 2300 m. Dovoljena je uporaba zaščitne obleke (neopren, ki jo priskrbi PDM), plavuti in drugih plavalnih pripomočkov. Pretok reke znaša približno 300–500 m3/min, plava se nizvodno. Temperatura reke znaša približno 15–18 stopinj Celzija. Sodnik tekme je Jure Šega, mednarodni sodnik CMAS.
  • Spust smešnih plovil (predviden začetek ob 19:15): Sodelujejo lahko ekipe ali posamezniki. Plovilo ne sme imeti motorja. Plovilo mora biti sposobno prepluti 300 m, kolikor je dolga proga. Na plovilu je lahko več oseb, mora pa biti vsaj ena. Plovilo bo pred startom pregledala komisija in neustrezne izločila. Žirija bo ocenjevala izgled plovila z ekipo in čas plovbe.

Tekmovanje se bo ponovno odvijalo v sklopu Festivala Lent, zato vabljeni tudi vsi navijači, ki skupaj z mimoidočimi ustvarite odlično vzdušje! Ne verjameš? Tako smo se imeli lani:

PS. Potrdi udeležbo na našem Facebook dogodku: https://www.facebook.com/events/842093159485751/ in povabi prijatelje, da ne bodo spregledali!