Na voljo je Google Europe štipendija za šudentke in študente s posebnimi potrebami. Podjetje Google želi s štipendijo pomagati odstraniti ovire, ki študentom s posebnimi potrebami preprečujejo uspešen študij in jih spodbuditi k odličnim rezultatom skozi njihov študij in bi želeli postati aktivni vzorniki in vodje pri ustvarjanju tehnologije.

Deset izbranih kandidatov bo prejelo 7.000 eur štipendije za šolnino, knjige in opremo, potrebno za šolanje na njihovi matični univerzi.

Za štipendijo se lahko potegujejo študentke in študenti, ki so z 27. septembrom 2019 dopolnili 18 let, so vpisani v študijsko leto 2019–2020 in seveda nameravajo biti vpisani ali sprejeti v študijskem letu 2020–2021.

Štipendija je na voljo študentom, ki študirajo ali nameravajo študirati računalništvo, računalniški inženiring, informatiko ali z računalništvom in informatiko povezano smer študija in imajo posebne potrebe. Študent mora izkazovati tudi dobre akademske rezultate in nenazadnje mora imeti strast do računalništva in tehnologije ter željo po vodenju skupine.

Rok za prijavo je 5. december 2019, prijava je dostopna tukaj. 

Vse informacije najdete na tej strani.