Fundacija Miroslava Cerarja Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez objavlja Javni razpis za dodelitev finančne podpore – štipendij športnikom iz socialno šibkih okolij za leto 2020 z namenom podpore športnikom in športnicam iz socialno šibkih okolij.

Skupni obseg razpisanih sredstev razpisa za leto 2020 je 60.000,00 evrov. Fundacija za športnike bo podelila štipendije v dveh kategorijah in sicer mladi športniki iz socialno šibkih okolij starosti od 14 do 18 let in mladi športniki iz socialno šibkih okolij starosti od 18 do 23 let.

Štipendije bodo podeljene za obdobje 6 mesecev. V kolikor bodo športniki po 6. mesecih izpolnjevali pogoje za nadaljnjo pomoč, se le ta podaljša za dodatnih 6 mesecev. Skupni čas trajanja pomoči Fundacije za športnike po tem razpisu je maksimalno 12 mesecev.

Športniki, ki ustrezajo zapisanim pogojem in merilom skladnim s Pravilnikom Fundacije za športnike, lahko vlogo za dodelitev podpore oddajo na priloženem obrazcu skupaj s potrebnimi dokazili. 

Rok za oddajo vloge je torek, 24. december 2019.

Več informacij razpisu in merilih najdete tukaj.