Zveza študentov medicine Slovenije je skupaj z obema lokalnima društvoma ustvarila pobudo ter pričela z organizacijo varstva otrok zaposlenih v zdravstvu 1:1, kar pomeni en študent na eno gospodinjstvo. Na ta način želi pomagati pri problemu varstva otrok v primeru, da starši ne morejo zapustiti dela oziroma so z njim preobremenjeni.

Stopimo skupaj in pomagajmo. Smo najmanj ranljiva skupina, ki ima nenadoma zaradi zaprtja fakultet največ časa. Vse, ki ste zdravi in pripravljeni pomagati, vabimo, da priskočite na pomoč pri varstvu otrok na domu, za zaposlene v obeh UKC, splošnih bolnišnicah in zdravstvenih domovih po Sloveniji, ki so v teh dneh še posebej obremenjeni.

Javite se nam na mail: pomoc@medicinec.si

Napišite svoje osnovne in kontaktne podatke, da vas lahko obvestimo o nadaljnem poteku (ime, priimek, kraj kjer lahko nudite varstvo, telefonsko številko).

Na enak mail lahko pišejo tudi zaposleni v zdravstvu, v kolikor nujno potrebujejo varstvo za svojega otroka oz. otroke. Pripišejo naj  svoje osnovne (ime, priimek, kraj) in kontaktne podatke (telefonska številka, e-mail).

Pokažimo, da tudi na mladih svet stoji in skupaj podprimo drug drugega!