Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) in organizacijske oblike ŠOS v sodelovanju s Fundacijo Študentski tolar objavljajo poziv za dodelitev nepovratne denarne pomoči ob izbruhu koronavirusa.

Namen poziva je reševanje trenutne socialne stiske študentov, ki je nastala kot posledica izbruha koronavirusa in onemogočenega opravljanja začasnega in občasnega dela dijakov in študentov (študentskega dela).

Cilj poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči prosilcem, ki izpolnjujejo pogoje in merila iz tega poziva in so na njem izbrani ter s tem prispevati k izboljšanju socialnega položaja študentov v stiski.

Predmet poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči študentom v socialni stiski, in sicer v višini 150,00 €. Sredstva za denarno pomoč na pozivu so pridobljena iz naslova Študentske organizacije Slovenije, Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, Študentske organizacije Univerze v Mariboru, Študentske organizacije Univerze na Primorskem in študentskih organizacij lokalnih skupnosti, ki so k zbiranju sredstev pozvale tudi druge pravne osebe in državljane Republike Slovenije. Ta sredstva se zbirajo na računu Fundacije Študentski tolar, ustanove ŠOU v Ljubljani, ki s svojim znanjem in izkušnjami sodeluje pri izvedbi poziva. Študentska organizacija Slovenije bo vsak konec tedna sporočala višino zbranih sredstev minulega tedna za izvedbo tega poziva. Organizacijske oblike ŠOS so za izvedbo tega poziva namenile sredstva v višini najmanj 25.000,00 €.

Naslovnik poziva je Študentska organizacija Slovenije, ki pri izvedbi poziva sodeluje s Fundacijo Študentski tolar in zgoraj omenjenimi študentskimi organizacijami univerz ter študentskimi organizacijami lokalnih skupnosti.

Celotno besedilo razpisa in prijavni obrazec sta na voljo na spodnjih povezavah.