Si likovna umetnica in želiš s svojim delom prispevati k vidnosti zgodovinskih in današnjih bojev za pravice žensk? Želiš upodobiti lik in delo izjemnih posameznic, bork za enakost spolov? 

Organizacije Mesto žensk (Slovenija), K-zona (Hrvaška), Tiiiit! Inc. (Severna Makedonija) in Outlandish Theatre Platform (Irska) razvijajo projekt Women on Women (WOW), s katerim želijo povečati vidnost navdihujočih žensk, ki našo družbi spreminjajo na bolje. Prav ta cilj so si zadale s prvim razširjenim kompletom WOW kart Fierce Women, za katerega so izbrale 30 posameznic z Irske, iz Slovenije, Severne Makedonije in s Hrvaške. 

Vabljena k sodelovanju pri projektu WoW karte Fierce Women in jim pošlji svoje umetniške predloge za nov komplet. Izberi največ tri ženske s seznama Fierce Women in jih upodobi v svojem edinstvenem slogu, seznam je na voljo tukaj.  

Na seznamu poleg imen so na voljo kratki življenjepisi in povezave z dodatnimi informacijami, ki lahko služijo kot pomoč v ustvarjalnem procesu. Pomembno je, da portretna ilustracija ne vključuje zgolj obraza izbrane ženske, temveč na simboličen način upodobi tudi njeno delo.

Poziv je namenjen vsem umetnicam, ilustratorkam in oblikovalkam iz Evrope. Ne zahtevajo dokončanega dela, temveč lahko ob prijave pošljete samo skico. Izbrane umetnice bodo svojo ilustracijo lahko dokončale pozneje, nekaterim pa bodo tudi ponudile možnost izdelave dodatnih portretov po njihovem izboru.  

Prijave zbirajo do srede, 24. 6. 2020, najpozneje do 23.59. Prijavnico lahko najdeš tukaj.  

Več informacij lahko najdeš tukaj