Teden pred začetkom študijskega leta bo pester za vse brucke in bruce. Univerza v Mariboru pripravlja Uvajalni teden Univerze v Mariboru, ki bo potekal od četrtka 24. 9. 2020 vse do srede 30. 9. 2020. Pripravljajo različne dejavnosti na spletu (Microsoft Teams Meeting), v Univerzitetni Knjižnici Maribor in na fakultetah.

Zakaj bi prišel na fakulteto že preden se začnejo predavanja in druge obveznosti?

Da si odgovorite na naslednja vprašanja:

  • V katerih prostorih bo potekal študij?
  • Kje lahko najdem študijsko gradivo?
  • Kje najdem profesorje, tutorja študenta, strokovnega delavca v referatu in še koga, ki mi bo med študijem priskočil na pomoč?

Kaj se bo dogajalo?

Poleg sprejema brucev, ki bo zadnji dan v septembru na vseh fakultetah UM, med drugim pripravljajo predstavitev z nasveti in triki za učinkovito pripravo zapiskov, seminarskih nalog in raziskovanja na spletu, bivanje v študentskem domu, nasveti za študij, življenje in obštudijskem aktivnosti študentov UM in nasvete kako poiskati študijsko literaturo v univerzitetni knjižnici. Na treh fakultetah pa lahko obnoviš in nadgradiš svoje znanje iz matematike. 

Dodatne informacije najdeš na spletni strani Univerze v Mariboru. Kako bodo potekali posameznih dogodki na fakultetah pa preveri na spletni strani fakultete.

Na nekatere predstavitve, se je potrebno predhodno prijaviti.

Uvajalni teden Univerze v Mariboru bo zaradi ukrepov za zajezitev koronavirusa potekal malo drugače. Nekatera predavanja se selijo na splet, potrebna je predhodna prijava, predstavitvenih stojnic ne bo  in ob obisku fakultet pa se bo potrebno držati vseh že znanih smernic in priporočil. 

Že pred začetkom študija poizkusite kako bodo potekala predavanje, kje lahko koga pocukaš za rokav, kako izgledajo prostori fakultete in kako delujejo Microsoft Teams Meeting. Pa ne pozabit na masko.

Priloga:

Vabilo in program Uvajalni teden 2020-2021