Letos na fakultete in v predavalnice zaradi razmer povezanih s covidom-19 vstopamo drugače. Zbrali smo najpomembnejše informacije o poteku študija, ki jih morate poznati preden zakorakate v novo študijsko leto. 

Vsaka fakulteta se sama odloči, na kakšen način bo potekal pedagoški proces, zato preverite podrobna navodila na spletni strani in na študentskem mailu. Ob poslabšanju ali izboljšanju epidemioloških razmer pa se način študija lahko spremeni.

Možni načini izvedbe pedagoškega procesa v študijskem letu 2020/21:

IZVEDBA V ŽIVO

Izobraževalni proces poteka kot običajno v predavalnicah, laboratorijih in drugih prostorih ob upoštevanju smernic za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni.  Vstop v prostore fakulteta Univerze v Mariboru je tako mogoč le zdravim osebam, ki ne kažejo bolezenskih znakov. V skladu s priporočili NIJZ bodo na fakultetah vodili evidenco prisotnosti z brezkontaktnim evidentiranjem. S spletno aplikacijo QR-19 boste z mobilnim telefonom poskenirali QR-kodo pred posamezno predavalnico in drugimi prostori, v katerih poteka pedagoški proces. Tako bo mogoče lažje identificirati potencialno širjenje okužbe, zbrani podatki pa se bodo po predpisanem času iz elektronskih evidenc izbrisali.

HIBRIDNI MODEL

Pedagoški proces se bo izvajal z omejenim številom fizično prisotnih študentov v predavalnicah in istočasno bo omogočeno spremljanje in sodelovanje na daljavo za druge vpisane študente. Predavanja bodo tako potekala v živo in preko komunikacijskih kanalov (Microsoft Teams).

IZVEDBA NA DALJAVO

Študij ali učna enota se bo v celoti izvajala na daljavo z uporabo ustreznih spletnih okolij (Microsfot Teams in učno e-okolje Moodle UM)