Novo študentsko leto prinaša novost – pred vstopom v predavalnico se bo potrebno evidentirati z aplikacijo QR-19 UM. Mi smo za vas preverili, kako si olajšati delo in si naložiti bližnjico na začetni zaslon na mobilnem telefonu ali tablici, ker aplikacija ni dosegljiva v tvoji mobilni trgovini z aplikacijami.

NAMEN APLIKACIJE

Za omejitev širjenja okužbe in v skrbi za zdravje udeležencev v pedagoškem procesu ter v skladu s priporočili NIJZ, povezanimi z vodenjem evidenc prisotnosti, so na univerzi pripravili brezkontaktno evidentiranje prisotnosti (vstopov) študentov in zaposlenih v predavalnicah in drugih prostorih, kjer je vodenje evidence prisotnih potrebno. Evidentiranje temelji na skeniranju QR-kode predavalnice preko mobilnega telefona. Tako bo mogoče lažje identificirati potencialno širjenje okužbe, zbrani podatki pa bodo po predpisanem času iz elektronskih evidenc izbrisani.

KAKO DELUJE?

Pred vstopom v predavalnico, laboratorij ali druge prostore fakultete se nahaja list z QR kodo, ki jo skeniraš z aplikacijo in potrdiš svojo prisotnost.

KAKO JO NALOŽITI NA SVOJ TELEFON

Na mobilnem telefonu obišči spletno stran https://qr-19.um.si in se v sistem prijavi z digitalno identiteto UM. Dovoli aplikaciji dostop do kamere na telefonu. Za lažjo dostopnost si ustvari bližnjico na začetnem naslovu mobilnega telefona.

IOS

»Posreduj« – »Add to Home Screen«

V odprti spletni povezavi spodaj klikneš sredinsko ikono »Posreduj«, po meniju podrsaš na navzdol in izbereš »Add to Home Screen«. Ustvarila se ti bo bližnjica na začetnem zaslonu telefona.

Android

»Več nastavitev« – »Dodaj na začetni naslov«

V odprti spletni povezavi zgoraj v desnem kotu klikneš »Tri pike« ali »Več nastavitev« in izbereš »Dodaj na začetni naslov«. Ustvarila se ti bo bližnjica na začetnem zaslonu telefona.

Aplikacijo lahko poskusiš že doma na spodnji povezavi:

https://moja.um.si/student/SiteAssets/Strani/COVID-19/Preizkus%20QR-kode_novo.pdf