Univerzitetna knjižnica Maribor organizira testni dostop do informacijskih virov in orodij, ki jih ponuja podjetje Bisnode, znano po spletnem servisu GVIN ter do spletnega servisa EU LAW Live.

bios.png

BISNODE Bonitetevsebujejo različne podatke za poslovne subjekte iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Črne gore ter Bosne in Hercegovine. Finančni podatki in ocene, plačilni indeksi, kreditni limiti, mreže in lastniške povezave podjetij ter orodje Informator omogočajo pregled in analizo mednarodnih portfeljev in prepoznavanje kritičnih poslovnih informacij. V testnem obdobju so vključene vse funkcionalnosti razen izvoza podatkov v excel. Več informacij o zbirki najdete na spletni strani ponudnika.

BISNODE Portfolio Intelligence je inovativno orodje, ki  ponuja hiter, strukturiran in analitičen vpogled v portfelj strank in dobaviteljev. Ob vpogledu v vitalne informacije in ocene poslovnih subjektov  (tudi tistih, ki niso več aktivni) omogoča analizo, urejanje in pregled mednarodnih portfeljev Slovenije, Hrvaške, Srbije, Črne gore ter Bosne in Hercegovine. V testnem obdobju so vključene vse funkcionalnosti razen izvoza podatkov v excel. Več informacij o zbirki najdete na spletni strani ponudnika.

Oba servisa sta kot izbira dostopna znotraj enotnega vmesnika Bisnode, kjer je dostopen tudi spletni servis GVIN. Omogočen je tudi oddaljen dostop (npr. od doma). Testiranje traja do 9. decembra 2020.

eu loaw.png


EU LAW Live
 je spletno novičarski portal, ki združuje različne vsebine s področja prava Evropske unije. Vsebuje novice, analize, t. i. “Op-Eds” članke, jutranji napovednik dogodkov, kritične prikaze knjig… Je izredno relevanten vir za akademsko publiko, pravnike, politike in splošno javnost, saj zajema pravzaprav vsa področja prava. EU LAW Live se osvežuje dnevno. Dodatne funkcionalnosti, ki so vezane na osebna gesla, v času testiranja niso na voljo. Omogočen je tudi oddaljen dostop (npr. od doma). Testiranje traja do 1. decembra 2020.

Vstopne povezave vseh trenutnih testnih dostopov do e-virov najdete na: https://ukm.um.si/e-viri-v-testiranju.

Vaša mnenja in odzive glede testiranj pošljite na e-naslov bojan.ostir@um.si.