Dodobra smo zajadrali v drugi semester študijskega leta. S tem obeležujemo tudi čas, ko študij bolj ali manj že eno leto poteka od doma. Še zmerom smo tako prikovani pred domače ekrane, brez možnosti, da bi prosti čas izkoristili ob dobri skodelici kave ali čaja v družbi prijateljev. Vse našteto lahko negativno vpliva na našo motivacijo in vsakdanjo voljo. Tako se vse pogosteje zatekamo pred spletne prenosne storitve, socialna omrežja in video konzole kot pred študijsko literaturo.

Danes ti želimo predstaviti nov in drugačen način za preživljanje prostega časa, ki bo pregnal brezdelje ter bo hkrati pripomogel tudi k tvoji izobrazbi. Med mnogimi priložnostmi, ki jih Evropska unija prinaša mladim, so tudi Human Rights Education for Legal Professional (HELP) spletni izobraževalni tečaji. Ti so dosegljivi na http://help.elearning.ext.coe.int.

Naj te ime ne prestraši! HELP spletni tečaji ponujajo širok spekter znanj in različnih tečajev. Tako se lahko udeležiš od tečaja na temo sovražnega govora, emigracijske politike, bioetike in do trenutno zelo aktualne zaščite novinarjev.

Za udeležbo v tečajih je potrebna brezplačna registracija. Vsi tečaji so na voljo v angleškem jeziku, nekateri tudi v slovenskem.

S katerim tečajem boš ti nadgradil/a svoje znanje?