Študentski svet Univerze v Mariboru podpira tudi študentska pisarna. Ali veš, da študentska pisarna obstaja? Ali veš kdo je del študentske pisarne? Kaj ti posamezniki delajo? Kako je njihovo delo povezano s Študentskim svetom Univerze v Mariboru?

Prejšnji teden se nam je predstavil Blaž Kalšek. Danes  bomo spoznali Pino Grabar, predsednico komisije za interesne dejavnosti študentov Univerze v Mariboru. Te zanima kaj dela? Vabimo te k branju.


Pina, v sklopu študentske pisarne opravljaš delo Predsednice komisije za interesne dejavnosti študentov Univerze v Mariboru. Nam lahko poveš kakšen je tvoj vsakdan in kaj vse tvoje delo zajema?

Moje delo zajema razpis sej, kjer s člani preverimo letna poročila in preverimo upravičenost sredstev študentskih svetov tako za preteklo leto iz za leto vnaprej. Delo je zelo zanimivo in z veseljem spremljamo, kako študentski svetovi pripravljajo odlične programe za svoje študente. Prav tako pa sem vedno na voljo za vprašanja prodekanov, še posebno v času izpolnjevanja poročil, ko je vprašanj največ.

Vemo, da si velika ljubiteljica glasbe. Katera je tista pesem, ki te zmeraj razveseli, ko se počutiš malce potrto? Imaš morda s to pesmijo kakšno anekdoto?

Tako je, glasba me spremlja že od malih nog in sem velika ljubiteljica opere. Imam pa anekdoto s pesmico “Čebelica Maja”, ki je uradno moj najslabše izveden komad saj na enem izmed nastopov za otroke nisem uspela najti intonacije. Z bendom smo vseeno izpeljali do konca in s člani se še vedno nasmejimo kako smo “odfušali” najenostavnejši komad v takratnem programu.

Leto 2020 je vsakomur prineslo nova spoznanja. Kaj so bila tvoja spoznanja v preteklem letu, ki si jih s seboj odnesla v 2021?

Čeprav je za nami zelo turbuletno obdobje sem se naučila, da lahko kljub temu najdemo pozitivne stvari in ugotovimo kaj novega o sebi. Upam, da smo se vsi malo bolj povezali z našimi domačimi in se morebiti vrnili k hobijem na katere smo morda že malo pozabili.

Veliko se v zadnjem času govori tudi o rutinah, predvsem zaradi tega, ker večino svojega časa (tako študijskega, delovnega kot prostega) preživimo doma. Imaš kakšne rutine? Kaj meniš o rutinah?

Rutine se mi zdijo izjemnega pomena sploh pa v situaciji, ko smo neprestano v enakem okolju in lahko hitro pride do pomanjkanja motivacije. Moja jutranja rutina se je v covid obdobju neverjetno izboljšala, saj imam končno čas za zajtrk in sem zelo ponosna na to! Po zajtrku sledi pregled mailov ter predavanja, popoldneve pa imam zapolnjene s fakultetnimi vajami, petjem, sprehodi in branjem.

V kateri dogodek v preteklosti, se vedno znova vračaš in bi ga, če bi ga lahko, zamrznila v času?

Najbolj se spominjam svojega prvega izpita na fakulteti in kako sem bila presrečna, da sem se po nekaj minutnem iskanju končno našla na seznamu in se seznanila, da sem opravila.

In nenazadnje, da bi te lažje spoznali, bi izpeljali »spletno igro« odgovori z eno besedo 

  • Prva stvar, ki jo naredim zjutraj je: Prezračim prostor.
  • Mačke ali psi: Psi.
  • Poletje ali zima: Zima.
  • Kava ali čaj: Kava.
  • Harry Potter saga ali Gospodar prstanov: It’s leviOsa, not levioSA.
  • Absolutno ob živce me spravlja, ko: Mi nekdo pri čakanju v vrsti stoji preblizu.
  • Ko bom velik bom: Čisto točnega odgovora še ne vem, upam le, da bom srečna in uspešna.

Pini in vsem ostalim se iskreno zahvaljujemo za njihov čas za podane odgovore. Upamo, da smo ti približali delo študentske pisarne. Če imaš še kakšno vprašanje ali pa zagato, iz katere bi ti lahko pomagali, se brez obotavljanja obrni na predstavnike študentske pisarne. Njihove kontakte lahko najdeš tukaj.

Pripravila: Urška Grubač