Univerza v Mariboru je v konz​orciju z Univerzo na Primorskem in Univerzo v Novi Gorici uspešno pridobila projekt Evropske noči raziskovalcev 2021.

Osrednji cilji projekta ZATE so približati raziskovalce širši javnosti, spodbuditi mlade, da začnejo znanstveno kariero in krepiti ozaveščenost širše javnosti o: poklicu raziskovalca in poti, ki vodijo do atraktivnih raziskovalnih karier, možnostih različnih kariernih poti raziskovalcev v akademskih in neakademskih institucijah, pomembni vlogi raziskovalcev v družbi in izjemno pomemben vpliv njihovega dela na naše vsakdanje življenje ter ne-nazadnje razumevanju Evropske Unije.

Letošnjo izdajo z naslovom Znanost za vse in akronimom ZATE, pripravlja 151 sodelujočih raziskovalcev treh univerz ter strokovnjaki sodelujočih institucij, med katerimi izpostavljamo: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS, Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje v Bruslju. Preliminarni program vključuje 17 preddogodkov, ki se bodo zvrstili od maja do septembra 2021, ter 75 programskih vsebin osrednjega dogodka, ki se bo odvil na zadnji septembrski petek, 24. 9. 2021. Epidemiološkim razmeram primerna bo izvedba v živo ali na spletu.

Prvi spletni dogodek Evropske noči raziskovalcev 2021, z naslovom Novosti Evropske noči raziskovalcev v Obzorju Evropa, se bo odvil 17. 5. 2021. Vabilo s programom sta na voljo v priponki.

Vljudno vabljeni!


PRILOGA: