Evropska komisija diplomantom že 60 let ponuja priložnost za petmesečno plačano prakso v institucijah EU. Sistem pripravništva EU je z okoli 18.000 kandidati in 2.000 pripravniki vsako leto eden izmed največjih svetovnih programov pripravništva.

V svojem nenehnem prizadevanju za izboljšanje poskuša program EU za pripravništvo odpreti vedno večjo raznolikost študijskih področij. Trenutno so najbolj slabo zastopana naslednja študijska področja: računalništvo in informatika, medicina in zdravstvo, inženirstvo, umetnost in kultura, znanost, promet, energetika, šport in turizem, računovodstvo in finance, izobraževanje, marketing in trženje.

Cilj Evropske komisije je povečati prepoznavnost sistema pripravništva med kandidati in pripravniki iz EU. S svojim znanjem lahko prispevate k razvoju sistema pripravništva.

Pridružite se 19. maja 2021 od 9.00 do 12.00 (CEST) na spletnem dogodku, kjer se boste pogovorili o trenutnih izzivih in imeli možnost podati predloge za prihodnost.

Registrirajte se zdaj: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/DGEAC_OnlineWorkshop02

Spletna delavnica vključuje praktično učno izkušnjo z visoko ravnjo interaktivnosti s predstavniki Evropske komisije, združenji in univerzami.