Na nekaterih točkah SŠP bo od septembra dalje že možen predvpis v sistem za koriščenje subvencionirane študentske prehrane (SŠP) za študijsko leto 2021/2022. Če že imate urejen vpis na izobraževalni ustanovi, je priporočljivo, da to izkoristite in se v sistem vpišete čim prej, še preden nastane gneča na vpisnih mestih.

Poleg tega bodo v času predvpisa točke SŠP tudi na nekaterih
študentskih klubih po vsej Sloveniji in ne le v univerzitetnih mestih. Podatke o odpiralnem času točk SŠP najdete na spletni strani www.studentska-prehrana.si pod zavihkom točke SŠP.

S 1. 10. 2021 bo vsem študentom, ki ne bodo izkazovali upravičenosti do subvencij za naslednje obdobje, onemogočeno koriščenje subvencije, dokler ne bodo ponovno potrdili statusa študenta.

  1. Za bodoče študente in druge študente, ki se prvič vpisujejo v sistem SŠP, je postopek prijave opisan na spletni strani www.studentska-prehrana.si, pod zavihkom pogosta vprašanja.
  2. Za študente, ki so že v sistemu subvencionirane študentske prehrane, je omogočeno, da v svojem osebnem profilu z vpisom uporabniškega imena in gesla označijo, da želijo pravico do študentske prehrane za študijsko leto 2021/2022, ko že prejmejo potrdilo o vpisu za prihodnje študijsko leto. To pomeni, da obisk točke SŠP ni več potreben.

Da bi se izognili gneči in nepotrebnemu čakanju, vam še enkrat priporočamo, da se v sistem za novo študijsko leto vpišete čim prej.

Vir: Študentska organizacija Slovenije