Fakulteta za zdravstvene vede organizira mednarodno znanstveno konferenco z naslovom »LEARNING to Live and Work Together«.​

Namen konference, organizirane v okviru ERASMUS+ projekta: “LEARNING to Live and Work Together: Improving the Quality of Life for Vulnerable Migrant Students through Integrated Digital Technology Enhanced Support and Transformative Action in Higher Education”, je predstaviti kakovost življenja študentov migrantov, transformacijske ukrepe v visokem šolstvu, napredek na področju raziskovanja in izobraževanja ter predstavitev izkušenj v praksi napredne zdravstvene nege v slovenskem in mednarodnem prostoru. Poleg tega bo to odlična priložnost za zdravstvene delavce in visokošolske učitelje, da izmenjajo raziskovalne dokaze, primere dobrih praks in inovativne ideje. Dodana vrednost konference je povezovanje visokošolskih učiteljev, visokošolskih sodelavcev ter študentov.

V plenarnem delu bodo gostili tri vabljene predavatelje. Dr. Rebecca Murray, katere raziskovalno področje se osredotoča na marginalizacijo in prekarnost prisilnih migrantov, je visokošolska učiteljica, ki je zaposlena na University of Sheffield, Department of Sociological Studies in School of Education. Raziskave dr. Rusella Delderfielda iz University of Bradford temeljijo na osebo osredotočeno doktorsko izobraževanje in razvoj raziskovalcev ter kvalitativno raziskovanje. Raziskovalna področja Prof Johna Wells, dekana School of Health Sciences iz Waterford Institute of Technology, so socialna integracija in podpora posameznikov s psihičnimi težavami, spreminjanje politike na področju metalnega zdravja ter vpliv na izboljšanje kakovosti in zmanjševanje stresa na delovnem mestu v povezavi z zlorabo prepovedanih substanc. Konferenca bo po plenarnem delu razdeljena na tri sekcije. Visokošolski učitelji in študenti iz uglednih univerz bodo predstavili 35 prispevkov.

Mednarodno sodelovanje, povezovanje, izmenjava izkušenj, znanja in aktualnih znanstvenoraziskovalnih dokazov za aplikacijo v prakso in izobraževanje so ena izmed temeljnih nalog fakultete ter odlična priložnost za razpravo udeležencev konference o možnostih oblikovanja skupnih raziskovalnih projektov. 

Konferenca bo potekala 10. junija 2021 preko spletnega orodja MS Teams in bo vključevala prispevke in predavanja domačih in tujih strokovnjakov ter študentov s področja visokošolskega izobraževanja, socialnega dela, zdravstvene nege in zdravstvenih ved. Konferenco bogatijo prispevki uglednih domačih in tujih vabljenih predavateljev in raziskovalcev z univerz, s katerimi uspešno sodelujejo na znanstvenoraziskovalnem in izobraževalnem področju:

  • University of Sheffield, School of Education, Department of Sociological Studies, UK
  • Waterford Institute of Technology, Scholl of Humanities, IE
  • University of Bradford, Faculty of Health Studies, UK
  • University College Cork, School of Nursing and Healthcare Leadership, IE
  • Pompeu Fabra University, The Tecnocampus School of Health Sciences, ES
  • University of Barcelona, Faculty of Psychology, ES
  • University of Rovira i Virgili, Faculty of Nursing, ESSavonia University of Applied Sciences, Unit of Health Care, FI
  • University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Health and Social Sciences, CZ
  • Medical University of Lublin, Faculty of Health Sciences, PL
  • The University of Udine, Department of Medical Sciences, IT
  • Academy for Applied Studies in Belgrade, Department of School of Applied Health Science, RS
  • University of Split, School of Medicine, Department of Health Studies, HR
  • Singidunum University, Faculty of Health and Business Studies Valjevo; RS
  • Heimerer College, RKS