Študentje smo se soočili z vratolomnim letom. Za nami je leto študija, ki je večinoma potekalo preko spleta. Zaradi slednjega smo bili študentje prisiljeni ostajati doma, saj so bile fakultete in knjižnice zaprte. Tako so mnogi študentje sprejeli težko odločitev in zapustili Maribor ter se vrnili v rojstne kraje.

Ob izboljševanju epidemiološke slike se je vsaj del študijskega procesa vrnil na fakultete. Študentje smo tako ponovno postavljeni pred težko situacijo. Kako si priskrbeti prenočišče, če ga potrebujemo?

Na srečo in naše olajšanje niso samo fakultete tiste, ki so z izboljševanjem epidemije ponovno vnesle v svoje prostore nekaj življenja. Odprli so se tudi nastanitveni obrati, ki niso polni, saj se turizem še ni popolnoma razživel.

Vsem študentom, ki znova prihajajo v Maribor in so ostali brez strehe nad glavo, svetujemo, da prenočijo v enem izmed hostlov, ki jih naše lepo mesto ponuja. Za nastanitev bo v povprečju potrebno odšteti od 20 do 35 evrov. Seznam najcenejših hostlov prilagamo tudi na koncu tega članka.

Ne pozabi, da moreš za prenočitev v nastanitvenem obratu izpolnjevati pogoje PCT (prebolel, cepljen, testiran). Dokazila veljajo v kakršnikoli obliki. V kolikor boš opravil testiranje, je dovolj tudi hitri test ter sms sporočilo, ki dokazuje, da je bil opravljen test negativen.

Na prihajajočih izpitih ti želimo veliko znanja in kanček sreče, saj tudi ta nikoli ne škodi!

Seznam najcenejših nastanitev