Univerzitetna knjižnica Maribor v okviru »Študentskega oktobra 2021« vabi vse ljubitelje šaha, da se v sredo, 20. 10. 2021, udeležijo 9.  šahovskega turnirja UKM, ki bo potekal od 17.00 ure naprej v čitalnici ČUK!

Množica črnih in belih kvadratov, množica črnih in belih figur v nepodkupljivem tiktakanju ur od prvih potez do remijev in matov. Med vzporedniki in meridiani vsi smo v tej igri zaznamovani. Z njo mehanizem mojstrskih ur meri življenje navadnih figur.

Kajetan Kovič

Že vrsto let v sklopu  Študentskega oktobra v UKM izvedejo Šahovski turnir UKM.  Gre za hitropotezni, 10-minutni turnir, ki se ga vsako leto udeležijo šahisti vseh generacij od 7 do 80 let starosti. Turnir poteka pod budnim očesom  mednarodnega šahovskega sodnika Branka Vadlje in Šahovske zveze Slovenije, kjer je njihov turnir tudi objavljen. Letos pa se bo turnirja udeležila tudi posebna gostja, šahovska velemojstrica, Laura Unuk.

Turnir bo  potekal v sredo, 20. oktobra 2021, ob 17. uri, v čitalnici ČUK v Univerzitetni knjižnici Maribor. Prijave pa zbirajo do ponedeljka, 18. oktobra 2021 oziroma do zasedbe mest na povezavi https://bit.ly/prijavaturnir . Ker je število igralcev omejeno, je prijava OBVEZNA! Tudi kontaktni podatki so obvezni, da vas lahko obvestijo o poteku turnirja.

Dogodek je brezplačen, udeležba pa je možna le z izpolnjevanjem pogoja PCT.

Da so knjižnica, naklonjena šahu, dokazuje tudi šahovski kotiček z originalno mizo s šahovske olimpijade v Dubrovniku, ki je na voljo njihovim obiskovalcem.