Univerzitetna športna liga za prvaka Univerze v Mariboru je tradicionalno tekmovanje, ki ga že vrsto let organizira Študentski svet Univerze v Mariboru. Ekipe študentov fakultet Univerze v Mariboru se pomerijo v košarki, odbojki in nogometu, ekipe študentk pa v odbojki.

Športna liga se odvija že mnogo let in je v tem času spletla kar nekaj prijateljskih vezi, odkrila veliko športnih talentov in dokazala, da lahko študentje kljub študiju najdejo čas za šport. Ob vsem tem je treba dodati, da liga študentom, ki so del nje, pomeni več kot samo tekmovanje, saj lahko v tem obdobju spoznajo veliko novih prijateljev, se povežejo z ostalimi študenti svoje fakultete in odkrijejo ljubezen do športa. Študentje, ki so bili del lige v preteklih letih, poudarjajo:

V ligi sem zelo uživala, spoznala sem ogromno novih ljudi in doživela trenutke, ki jih ne bom nikoli pozabila.

(Daša Kompan)

V ligi sem se imel super, doživel veliko lepih trenutkov in pridobil nepozabne izkušnje ter spomine.

(Marko Plankelj)

Študentska liga združi športnike in omogoči sklepanje novih prijateljstev. Prav tako pa je lepo zastopati svojo fakulteto v športni disciplini, ki ti je ljuba.

(Urša Kralj)

Poleg vseh čudovitih spominov je potrebno izpostaviti, da so študentje res dobri športniki, kar vsakoletno dokazujejo finala, ki so vedno zelo izenačena. Na finalnih tekmah so tako na koncu odločilne le malenkosti in dobra taktika. Vsekakor pa lahko rečemo, da se čisto vsaka ekipa potrudi osvojiti laskav naslov »Prvak Univerzitetne športne lige UM 2021/22«. Bi tudi ti rad zastopal svojo fakulteto v letošnji ligi?

Letošnja liga se bo tradicionalno odvila v prostorih Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja (UŠC Leona Štuklja). Začetek lige je v ponedeljek, 8. 11. 2021, in poteka vse do aprila. Prijaviti se je možno pri koordinatorju za šport na posamezni fakulteti Univerze v Mariboru, kontakt vseh koordinatorjev pa lahko najdeš na spletni strani študentskega sveta UM pod zavihkom liga. Zadnji možen termin za prijavo je 29. oktober 2021, prijave po tem datumu več ne bodo mogoče.

Univerzitetna športna liga ti bo omogočila, da spoznaš nove ljudi, pridobiš dragocene spomine z vsemi sodelujočimi, pokažeš svoje športne sposobnosti in mogoče skupaj z ekipo osvojiš naslov prvaka lige.