Študentski svet Univerze v Mariboru v okviru Konferenca Učenje za življenje pripravlja kvalitetne izobraževalne vsebine za študente. Drugo dejanje konference je bilo predavanje Aljoše Bagola Kako biti v redu.

V torek, 16. novembra so se študentje Univerze v Mariboru na predavanju Kako biti v redu naučili kako v dobi negotovosti in sprememb utrditi zaupanje vase, kako zdravo postaviti meje, da na prvo mesto postaviti sebe in svoje zdravje. Spoznali so vpliv sodobnih tehnologij na odločanje, na razrivanje vzorcev delovanja, ki vodijo v izčrpanost in izgorelost.  Naučili so se kako prepoznati in se soočiti z izčrpanostjo in izgorelostjo. Govorili so o odgovorni uporabi družbenih medijev in o njihovih stranskih učinkih. Spoznali so tudi vpliv novičarskih oddaj, trendov in oglaševanja na oblikovanje vsiljenih prepričanj in pričakovanj.

Predavanje je bilo fenomenalno, zelo poučno za vse mlade študente, sploh v teh težkih časih.

Jan

Pomembno se mi zdi, kar je bilo tudi poudarjeno, da sebe postavimo na prvo mesto. Da ne hodimo le po poteh, ki nam jih začrtajo naši starši ali vrstniki, ampak, da delamo to kar je všeč nam. Da smo kreativni, da se prepustimo tudi svojim mislim in da sprejemamo odločitve s svojo glavo.

Tomaž

Včasih se mi zdi, da pozabimo na osnovne stvari v življenju, med drugim tudi na to kako poskrbeti zase. Na to pa se spomnimo potem ko je morda že prepozno. To predavanje je eno izmed priložnosti, da prejmeš opomnik, preden je prepozno. Pomembno je, da najprej poskrbimo zase, če hočemo poskrbeti tudi za druge.

Živa

Predavanje je izvedel Aljoša Bagola, eden najbolj priznanih in največkrat nagrajenih slovenskih oglaševalskih kreativnih direktorjev, priljubljen predavatelj, kolumnist in knjižni avtor slovenskih uspešnic. Predavanje temelji na njegovi lastni osebni izkušnji izgorelosti in dolgoletnih izkušenj na področju oglaševanja.

Čestitke za pobudo projekta Konferenca Učenje za življenje. Že iz samega imena projekta lahko povem, da je to nekaj dobrodošlega v dandanašnjem času. Stisk in tegob, ki jih marsikdo rad pomete pod preprogo je veliko. Prizadevanje za opolnomočenje že v študentskih letih se mi zdi nekaj, kar bi zagotovo koristilo tudi v času, ko sem bil še sam študent. Sodobna generacija je tista, ki duševno zdravje vedno bolj postavlja v ospredje, ki ga razume kot pomembno valuto prihodnosti in v njo že pravočasno investira. Na žalost pa se tudi zaradi vedno večjih pritiskov pospešeno sooča z nekaterimi simptomi, kar pa ob ustrezni pomoč, kot je lahko tudi spoznavanje moje izkušnje, hitro spremeni v prizadevanje ali akcijo za napredek.

Aljoša Bagola

ŠS UM se zahvaljuje Aljoši Bagola za izjemno poučno predavanje, za vso predano znanje in pomembnih sporočil. Hvala tudi vsem udeležencem za udeležbo in pozitiven odziv. Zahvaljujemo se tudi sponzorjem nagradne igre.