EIT Urbana mobilnost RIS Hub Slovenija vabi na Spletni hekaton Urbane mobilnosti, ki bo potekal 14. decembra 2021. To je enodnevni dogodek, kjer študentje rešujejo realne izzive s področja urbane mobilnosti v Sloveniji. Vabijo vas tudi na Zimsko šolo EIT Urbana mobilnost, ki se bo osredotočala predvsem na pomembne tematike povezane z mobilnostjo.

KAJ JE SPLETNI HEKATON URBANE MOBILNOSTI?

Spletni hekaton Urbane mobilnosti je enodnevni dogodek, ki je namenjen oblikovanju inovativnih rešitev na področju realnih izzivov urbane mobilnosti v Sloveniji. Na hekatonu bodo reševali realne izzive v povezavi z razvojem zelenih in trajnostnih rešitev za prevoz ljudi, blaga in odpadkov v slovenskih mestih.

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

Na spletni hekaton se lahko prijavijo študentje različnih univerzitetnih programov ali raziskovalci na začetku kariere (največ 7 let od zagovora doktorata), kot posamezniki ali kot skupine s 3 do 5 člani. V primeru skupin priporočajo, da so te sestavljene iz študentov različnih programov, povezanih z urbano mobilnostjo. Prijavljene posameznike pa bo v skupine uvrstil organizator.

KAKO SE PRIJAVIM?

Registracija udeležencev je obvezna, udeležba pa je brezplačna. Predhodna individualna ali skupinska prijava je možna tukaj.

KAKO POTEKA HEKATON?

Registrirani udeleženci bodo pred izvedbo hekatona prejeli podroben opis izziva, komisija pa bo na koncu hekatona izbrala najboljšo oblikovano idejo, člani skupine z najboljšo idejo pa bodo prejeli skupno nagrado v vrednosti 1.500€.

Več informacij lahko prejmeš na: hubumslovenia@zag.si

ZIMSKA ŠOLA EIT URBANA MOBILNOST

Vabijo pa tudi na Zimsko šolo EIT Urbana mobilnost – Izzivi mobilnosti v prihodnosti, ki bo potekala od 29. 11. do 3. 12. 2021. Zimska šola je namenjena študentom in mlajšim raziskovalcem različnih naravoslovnih smeri, osredotočena pa bo na pomembne tematike povezane z mobilnostjo.

Študente želijo naučiti, na katere korake morajo biti pozorni, ko želijo inovativno idejo spremeniti v podjetje. Zadnji dan bo namenjen kratkim predstavitvam idej, najboljše pa bodo nagrajene. Šola bo potekala v angleškem jeziku, udeleženci pa prejmejo potrdilo o udeležbi.

Več informacij in program: https://www.hubum.si/dogodki/jesenska-sola-izzivi-mobilnosti-v-prihodnosti