Študentski svet Univerze v Mariboru organizira konferenco Učenje za življenje z namenom zagotavljanja kakovostnih izobraževalnih vsebin za študente. Na tretji delavnici Money-How: Naštudiraj finance, da ti ne bo žal, so se dotaknili osnove financ.

V torek, 23. novembra so študentje Univerze v Mariboru na predavanju prisluhnili Marji Milič, glavni navigatorki ekosistema Biznispace, zagovornici finančnega opismenjevanja ter voditeljici podcasta Money-How in njenemu predavanju na temo Money-How: Naštudiraj finance, da ti ne bo žal.

Na predavanju so spoznali osnove financ, prve korake za urejanje osebnih financ, pravila in načela za investiranje ter varčevanje za prvo stanovanje. Dotaknili so se tudi tudi medosebnih odnosov v povezavi s financami in o želji imeti premoženje. Predavanje je bilo prilagojeno odgovorom študentov, ki so jih predhodno podali. Tako je predavateljica svojo delavnico prilagodila in usmerila neposredno na njihove odgovore in jim pomagala z nasveti finančne pismenosti. Študentje so bili izredno zadovoljni s predavanjem, kar so izrazili tudi v izjavah po koncu, ki si jih lahko preberete v nadaljevanju:

Delavnica mi je bila zelo všeč, bila je zelo informativna in izčrpna. Zdi se mi pomembno, da smo mladi osveščeni in finančno pismeni, saj si tako lahko naredimo kvalitetne dolgoročne načrte.

Marko

Zelo sem vesel, da je bila delavnica prilagojena s pomočjo ankete, ki smo jo predhodno izpolnili študentje. Dobil sem veliko informacij, ki sem jih tudi iskal.

Luka

Delavnica je bila zelo zanimiva, veliko smo se naučili o finančni pismenosti. Odlično je, da študentski svet organizira takšne in podobne dogodke.

Nina

Predavanje je izvedla Marja Milič, strokovnjakinja za finance in ustvarjalka podkasta Money-How, ki je na koncu s študenti delila nasvet:

Ni dovolj, da zgolj razmišljate o prihodnosti, pač pa aktivno delajte na tem, da bo takšna kot si jo želite. Pametno investirajte danes za boljši in lepši jutri. Nikoli ne pozabite, da iz malih zneskov na dolgi rok nastanejo osupljive številke. Prihodnji jaz vam bo hvaležen. 

Marja Milič

ŠS UM se zahvaljuje Marji Milič za zelo dobro in izjemno poučno predavanje, ter za vso podano znanje glede finančne pismenosti. Hvala tudi vsem, ki ste se predavanja udeležili in pozitiven odziv, ki ste ga po koncu predavanj pustili. Zahvaljujemo se tudi sponzorjem nagradne igre.