OECD k sodelovanju v programu Youthwise vabi mlade (v starosti od 18 do 30) iz držav članic OECD. Glavni namen programa je slišati mnenja mladih ter upoštevati njihov glas pri pripravi ključnih dokumentov organizacije ter jim omogočiti sodelovanje na njenih dogodkih. Udeleženci bodo med marcem in decembrom sodelovali pri razpravah OECD, sodelovali pri dogodkih, kot so interaktivne delavnice ter sodelovali pri pripravi dokumentov in člankov.

Odprt razpis za prijave

Mladinski svetovalni odbor OECD sestavljajo izjemni mladostniki med 18. in 30. letom starosti, ki v OECD prispevajo svoje poglede in ideje. Po izjemnem uspehu prvega programa Youthwise, se je organizacija odločila za ustvarjanje novega Youthwise 2022!

Posledice COVID-19 so pospešile že prej obstoječa vprašanja za mlade, za njihovo rešitev pa bodo potrebna skupna prizadevanja vseh sektorjev, deležnikov in generacij. V skladu s prednostnimi nalogami politike OECD se bodo člani Youthwise osredotočili na to, kako lahko zgradimo vključujočo in zeleno prihodnost za mlade in z mladimi.

Naloge udeležencev

Delegati programa Youthwise boste lahko:

  • OECD predstavili poglede, vpoglede in ideje njihove generacije,
  • sodelovali na sestankih in posvetovanjih na katerih boste obravnavali različne teme, teme iz OECD ter tako neposredno prispevali k delu OECD,
  • govorili boste lahko na velikih odrih, sodelovali na spletnih seminarjih ter nastopali v imenu organizacije Youthwise
    ustvarjali in (so)pisali dokumente, članke in videoposnetke ter tako deliti stališča organizacije Youthwise,
  • sodelovali na interaktivnih delavnicah z drugimi mladinskimi sveti, kot je Y20, in se srečali z mladinskimi voditelji z vsega sveta.

Rok prijave: 31. 1. 2022