Študentska anketa je izjemno pomembna. S pomočjo realnega izpolnjevanja in rezultatov študentske ankete lahko organi univerze in članic ter posamezni pedagoški delavci in sodelavci izboljšajo študijske programe, način njihove izvedbe in pedagoško delo. Te zanima, kaj so povedali pedagoški delavci fakultet in prodekani zakaj vaše mnenje šteje?

Pedagoški delavci so svoje mnenje izrazili v videih, ki smo jih delili na Instagramih študentskih svetov. Mnenja smo pretvorili v pisno obliko in si jih lahko preberete v nadaljevanju:

Študentska anketa mi predstavlja ne le povratno informacijo študentov o mojem delu, temveč tudi priložnost za učenje in izboljšanje pedagoškega procesa.

doc. dr. Rok Hacin

Študentska anketa mi pomaga oceniti kako dobro sem opravil pedagoško delo v preteklem letu.

izr. prof. dr. Andrej Sotlar

Dragi kolegi študenti! Dobro je, da poveste kaj je dobro, ampak pomembno je, da poveste kaj ni dobro, mi vse vzamemo na znanje. Zato kritično ocenjujte, predvsem komentirajte in s tem prispevajte k razvoju pedagoškega procesa.

doc. dr. Janko Skok, univ. dipl. inž. kmet.

Osebno mi študentske ankete predstavljajo letni »reality check«, so ogledalo profesorjem, da vidimo kje smo in kako naprej.

doc. dr. Kaja Prislan

Študentska anketa je zame način evalvacije mojega pedagoškega dela. Vsako leto še posebej pozorno preberem komentarje študentov in na njihovi osnovi poskusim izboljšati svoje pedagoško delo.

Barbara Pavlakovič, asistentka na Fakulteti za turizem