Ali veš, kdo piše članke za našo spletno stran? Preberi si o naših piscih člankov!

Članke za našo spletno stran pišemo študenti sami. Trenutno imamo tri pisce člankov, ki so študenti različnih fakultet Univerze v Mariboru. Dominik Majcen in Karin Lešnik sta študenta Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Ana Novak pa je študentka Fakultete za naravoslovje in matematiko. Vsi so pripravili kratek opis sebe in svojega življenja, da jih lahko bolje spoznate.

Dominik Majcen:

»Sem Dominik Majcen, absolvent univerzitetnega študijskega programa Elektrotehnika (UN). Če bi se moral opisati v treh besedah, bi to bile radovednost, kreativnost in ambicioznost. Moje življenje opisuje citat Oprah Winfrey: “There’s no such thing as luck but if there is, it’s when preparation meets opportunity.”

Moja filozofija je, da se človek uči in izobražuje vse svoje življenje. Če mi nekdo postavi vprašanje, ki ga ne vem, mu bom rekel, da ne vem, vendar bom vložil delo in trud, da bom poiskal odgovor. Ljudje, ki me poznajo, pravijo, da sem kreativen, discipliniran, dober vodja in oseba, ki je vedno pripravljena pomagati. Sem človek, ki dojema raznolikosti v svetu in jih sprejema takšne kot so, hkrati pa se zavedam, da svet ni popoln in je vsaka oseba unikatna.

Lahko rečemo, da imam veliko zanimanj in interesov, hkrati pa sem tehniški karakter in odprto miseln.  Moja strast so predvsem roboti in vse, kar je z njimi povezano, tehnika ter finance in investiranje, v zadnjem času pa se temu pridružuje še osebna rast in zdrav življenjski slog. V prostem času rad berem knjige (lahko so to ali leposlovne ali neleposlovne), poslušam podcaste, meditiram, gledam dokumentarce ali pa se posvetim delu na kakem projektu. Seveda brez kake serije ali pa filma ne gre, ker nihče ni perfekten.

Če vas prav tako zanima, katero izmed prej omenjenih področij, me lahko z veseljem kontaktirate in naredimo debato na katero izmed tem. Vedno rad spoznavam istomiselne ljudi in širim svoj krog prijateljev. Nikoli ne veš, koga boš spoznal.«

Ana Novak:

»Sem Ana, študentka 3. letnika programa Biologija na Mariborski Fakulteti za naravoslovje in matematiko. V prostem času zelo rada potujem in odkrivam skrite kotičke Slovenije in sveta, najraje pa imam spontane izlete. Ker pa imam med študijskim letom zelo malo prostega časa, tega rada posvetim obiskom visokogorja, obiščem dobre opere ali drame in zbiram zelene rastline. Zelo rada prebiram dolge romane. Ker se zavedam, da je narava ključ do boljšega zdravja, sem se med karanteno začela ukvarjati z vzrejo zdravilnih zelišč in čajev.«

Karin Lešnik:

»Sem Karin Lešnik, študentka tretjega letnika Informatike in tehnologij komuniciranja na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. V času študija že drugo leto aktivno sodelujem v Študentskem svetu FERI, prav tako teče že drugo leto mojega mandata namestnice člana Študentskega sveta Univerze v Mariboru ter Akademskem zboru FERI. Poleg tega sem tudi članica Statutarne komisije Univerze v Mariboru, Komisije za dodiplomski študij Senata Univerze v Mariboru, članica Komisije za ocenjevanje kakovosti univerze Senata Univerze v Mariboru ter članica Komisije za ocenjevanje kakovosti FERI. V letu 2021 / 2022 sem se včlanila v IAESTE LC Maribor, kjer sem prevzela mesto podpredsednice društva.

Čeprav se s študentskim predstavništvom ukvarjam šele dobro leto, me tovrstno delo zelo zanima in veseli, hkrati pa rada svoj čas namenim obštudijskim dejavnostim. Sem vestna in predana študentka, vedno se rada srečujem z novimi izzivi, zavedam pa se tudi vseh odgovornosti, ki spadajo k posamezni funkciji. Vse naloge vzamem resno in jih namenim veliko časa in truda, saj jih želim opraviti čim boljše, v skladu z zahtevami in na čim višjem nivoju. Zato sem se pridružila tudi PR ekipi študentov Univerze v Mariboru, ker menim, da lahko študenti sami veliko pripomoremo k boljši promociji študija in širšo javnost seznanimo z našim delom.

V prostem času rada prebiram knjige različnih žanrov in kolikor se da veliko potujem in si s tem širim obzorja.«