Če si študent naravoslovnih in tehničnih smeri in te zanima pridobivanje praktičnih izkušenj v tujini ter si želiš zagotoviti dobro priporočilo za prihodnje delo, je IAESTE pravi naslov zate.

KAJ JE IAESTE?

IAESTE (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) je mednarodna neprofitna organizacija, ki ima svoje člane v več kot 85 državah. Študentom ponuja možnost pridobivanja praktičnih izkušenj v tujini, podjetjem pa začasno zaposlitev tujih študentov. Povezujejo nacionalne odbore, akademsko stroko, industrijo in študente iz vseh naravoslovnih in tehničnih študijskih smeri.

ZGODOVINA IAESTE

Zveza IAESTE je bila ustanovljena leta 1948 na Imperial College v Londonu. Na ustanovni seji je bilo prisotnih 10 evropskih držav. Že v nekaj letih pa se je zveza začela širiti po celi Evropi ter nato še po celem svetu. Širitev še vedno poteka, saj se današnji svetovni organizaciji vsako leto pridružita 1-2 novi državi.

IAESTE V SLOVENIJI

IAESTE ima v Sloveniji že 50 let izkušenj in redno sodelujejo z več slovenskimi ustanovami in institucijami. Vsako leto v naši državi pridobijo približno 30 praks za najrazličnejše profile.

ZAKAJ IAESTE?

IAESTE ti nudi plačana strokovna usposabljanja za študente tehničnih in naravoslovnih usmeritev. Praksa preko IAESTE pa je v svetu sinonim za najboljšo strokovno in osebno izkušnjo.

IAESTE LC MARIBOR

IAESTE ima svoj lokalni komite tudi v Mariboru. Z včlanitvijo v IAESTE LC Maribor se ti ponuja možnost pridobivanja praktičnih izkušenj v tujini ter delo v odlični ekipi študentov, ki vodijo društvo in se usposabljajo na številnih praksah po vsem svetu.

Če si študent naravoslovnih in tehničnih smeri in te zanima usposabljanje in pridobivanje novih znanj v tujini, jih obišči v pisarni na Tehniških fakultetah UM v času uradnih ur in se pridruži delu v super študentski ekipi!

Prav tako jim lahko slediš na Instagramu in Facebooku.

Uradne ure: Torek in četrtek (12.00 – 14.00), Tehniške fakultete UM, A-308, ali po dogovoru na tel. št. +386 70 753 352.

E-pošta: maribor@iaeste.si