Urad Vlade RS za informacijsko varnost (URSIV) letos začenja dejavnosti za spodbujanje področja kibernetske varnosti med mladimi. Pri tem želijo pritegniti mlade, ki jih kibernetska varnost ne zanima le kot kratkoročna dejavnost ali hobi, temveč tudi kot poklicna pot strokovnjaka za kibernetsko varnost. Ker je povpraševanje po teh strokovnjakih v svetu že zdaj zelo veliko in se bo z razvojem tehnologije samo še povečevalo, je izbira poklicne poti na področju kibernetske varnosti zagotovilo za dobro službo, polno zanimivih izzivov in priložnosti za strokovni razvoj. Prvi korak k zanimivi karieri lahko naredite že z udeležbo na brezplačnih delavnicah o kibernetski varnosti. Vabljeni!

Premišljujete o karieri na področju kibernetske varnosti? Vas zanimajo informacijska znanost in sorodna področja? Vas zanimajo priložnosti na področju kibernetske varnosti? Ste seznanjeni s poklici, kot je etični heker? Se želite naučiti osnov programiranja ali nadgraditi svoje znanje?

V okviru projekta Kibertalent v mesecu marcu pričenjajo z izvedbo brezplačnih on-line delavnic na temo kibernetske varnosti za dijake in študente!

Delavnice bodo obsegale naslednja področja:

  1. Predstavitev in pregled etičnega hekinga, kdo je etični heker, socialno inženirstvo, zgodovina, praktični primer pregleda izvorne kode spletne strani;
  2. Informacijska varnost predstavitve orodij za etične hekerje;
  3. http, protokoli in postavitev Proxy strežnika;
  4. OWASP predstavitve in prikaz orodij;
  5. Kriptografija, osnovni algoritmi šifriranja;
  6. Računalniška foreznika in predstavitev restavracije izbrisanih datotek;
  7. Varnost osebnih računalnikov;
  8. Varnost spletnih aplikacij.

Prva delavnica bo potekala 9. marca 2022, s pričetkom ob 20.00 uri. Natančni datumi nadaljnjih delavnic bodo objavljeni pozneje.

Delavnice bodo informativne, vsaka pa bo vključevala vsaj en praktični primer, ki ga boste obravnavali. Namen delavnic je predstaviti področje kibernetske varnosti, vpletene poklice ter njihovo znanje in izkušnje.

Prijave na prvo delavnico zbirajo preko spletne strani https://www.eventbrite.com/e/270872816887.

Več informacijah o točnih datumih in vsebinah prihajajočih delavnic najdete na spletni strani https://kibertalent.si/ ali Twitter računih @CyberTeamSl, @OWASP in @cybernightevent.

Ostale tematike delavnic si lahko ogledate na plakatu: