Dan študentov Univerze v Mariboru po 29. členu statuta UM velja za pedagoškega procesa prost dan. Na ta dan, lahko študenti neuradno sklenejo letošnje študijsko leto in sprostijo pred prihajajočim poletnim izpitnim obdobjem.

Dan študentov Univerze v Mariboru vsako leto obeležujemo 17. maja. Na ta dan so se v preteklosti odvijali tudi lampijončki, ki veljajo za simbol mariborskih študentov.  Prvič so lampijončke prestavili za tri tedne, tako da bo dan študentov potekal malce drugače kot ponavadi.

Kljub prestavljenim lampijončkom na 7. junij, bodo jutri potekale lampijončkove igre. Igre bodo potekale na študentskem kampusu na Gosposvetski cesti – v UŠČ Leona Štuklja in na igrišču za študentskimi domovi UM. Tekmovalci se bodo pomerili v turnirju v ulični košarki 3×3 in v nogometu, potekalo pa bo tudi tekmovanje na napihljivih blazinah. Sicer so vse kategorije že zapolnjene, vendar so na kampus lepo vabljeni tudi navijači.

Seveda pa tudi zabava ne bo manjkala, zvečer ŠOUM prireja „Veselica day“ na Štuku, kjer zagotavljajo, da se bo plesalo in pelo vse do jutranjih ur.

Ob tej priložnosti te povabim, da jutrišnji dan preživiš v krogu prijateljev, cimrov ali sošolcev iz faksa. Lahko se odpravite na zabavo, kosilo, v kino ali pa si priredite večer družabnih iger.