Na mnogih fakultetah Univerze v Mariboru so se že odvili informativni dnevi, preostali pa se bodo v roku naslednjih dveh tednov. Na srečo vseh so se in se še bodo ti letos odvijali v živo za razliko od prejšnjega leta, ko je zaradi epidemiološke situacije vse potekalo na daljavo.

Tako so bodoči magistrski študenti informacije prejeli na njim bolj vsakdanji način iz prve roke ter že spoznali nekatere bodoče sošolce in profesorje. Tudi poklepetali so lahko s starejšimi študenti in tako (mogoče) naredili tisto zadnjo piko na i pri njihovi dokončni odločitvi.

Če ste mogoče pozabili in se sprašujete: »Kje in do kdaj se pa moram vpisati?« Prijava poteka preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ s kvalificiranim digitalnim potrdilom, AAI-računom (račun avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture) ali uporabniškim imenom in geslom preko sistema SI-PASS, ki deluje v okviru Državnega centra za storitve zaupanja. Prvi prijavni rok  za vpis v 1. letnik magistrskega študija bo ostal odprt:

  • Do 8. septembra 2022 za državljane RS in državljane držav članic EU ter za Slovence brez slovenskega državljanstva.
  • Do 31. maja 2022 za državljane držav nečlanic EU.

​V prvem prijavnem roku se lahko ob prijavi na razpis odda največ 3 prijave, pri čemer se za prijavo šteje vsak vnos v spletno aplikacijo eVŠ (ne glede na smer študija znotraj študijskega programa, način študija, vrsto prijave za vpis ipd.).

Če ste še vedno med tistimi dvomljivci, ki niste prepričani, ali je magisterij prava odločitev za vas, si preberite naslednji članek.

Naj zaključim z beseda Roya Benneta

»Za uspešno in izpolnjujoče življenje je pomembnih pet stvari: nikoli ne prenehajte sanjati, nikoli ne prenehajte verjeti, nikoli ne obupajte, nikoli ne prenehajte poskušati in nikoli se ne prenehajte učiti.«