Predstavljamo vam prodekane za študentska vprašanja Univerze v Mariboru.

  • PRAVNA FAKULTETA – Asja Lešnik, prodekanica za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo? Zaradi želje po spoznavanju novih ljudi in želji po izboljšanju kakovosti študentskega življenja. 

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo? Veliko novih prijateljev in poznanstev, izkušnje na področju organizacije in timskega dela ter ogromno novih znanj. 

Kaj rad/a počneš v prostem času? V prostem času rada berem, se družim s prijatelji in se sprehajam (najrajši grem na Piramido).

  • FILOZOFSKA FAKULTETA – Maša Jazbec, prodekanica za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo? Za študentsko predstavništvo sem se odločila predvsem zaradi nabiranja novih izkušenj, pomaganja drugim študentom, pridobivanja novih veščin, prijateljev, znanja in predvsem zaradi želje po izboljšanju kakovosti obštudijskih aktivnosti študentov. 

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo? Številne nove spretnosti, prijateljstva, veščine in spretnosti ter nepozabno in enkratno priložnost, ki mi bo zagotovo za zmeraj ostala v spominu 

Kaj rad/a počneš v prostem času? Berem, prevajam, hodim v hribe, se družim s prijatelji, prav tako sem urednica študentskega časopisa Filozofske fakultete UM, Filoglasila in sodelujem na številnih projektih znotraj Univerze v Mariboru ali fakultete, ki jo obiskujem.  

  • FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO, RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO – Vasilka Saklamaeva, prodekanica za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo? Ker je odlična priložnost, da med študijem prispevam k boljši študentski izkušnji tako na faksu kot izven njega. 

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo? Veliko novih prijateljev, poznanstev, in veliko spominov za katere upam, da jih bo še več.

Kaj rad/a počneš v prostem času? V prostem času, ki mi ga v zadnjih mesecih precej primanjkuje, sem najraje v družbi prijateljev ali pa zoned out s slušalkami v ušesih. 

  • FAKULTETA ZA KMETIJSTVO IN BIOSISTEMSKE VEDE – Nina Vodnik, prodekanica za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo?

Za študentsko predstavništvo sem odločila, zaradi novih izkušenj, izzivov ter zaradi prispevanja k boljši kakovosti študentskih aktivnosti.  

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo?

Dodalo mi je noto pri oblikovanju moje osebnosti, trdnosti, odločnosti, samozavesti, poslušnosti in veliko novih prijateljev. 

Kaj rad/a počneš v prostem času? 

Prosti čas najraje izkoristim s prijatelji ali pa se odpravim na daljši sprehod.  

  • FAKULTETA ZA LOGISTIKO – Neja Gracej, prodekanica za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo?  Za študentsko predstavništvo sem se odločila, ker želim pomagati študentom, ter jim zbližati UM, saj smo dislocirana enota in veliko študentov se ne počuti povezano z UM. 

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo? Čeprav to delo opravljam le en mesec, sem že pridobila nove izkušnje in poznanstva, ne samo na fakulteti za Logistiko, temveč tudi na UM. 

Kaj rad/a počneš v prostem času? V prostem času se ukvarjam z Cosplayem in vsem kar pride zraven. 

  • EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA – Nomi Hrast, prodekanica za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo?  Predstavništvo in zagovorništvo mladih me spremlja že skoraj 10 let. V času študija so me že v prvem letniku pritegnili projekti, ki jih je organiziral naš Študentski svet in želela sem si zastopati pravice študentov na fakultetni in univerzitetni ravni. Verjamem, da se vso delo, ki ga študentski predstavniki opravljamo pogosto ne vidi. Opažam, da je v zadnjih letih v negotovih razmerah in stiskah bilo študentsko predstavništvo bolj pomembno kot kadarkoli.  

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo?  Zagotovo me je naučilo, da se je potrebno postaviti zase in za ostale. Brez tega, da se postavimo zase v življenju, ne moremo pomagati drugim. Pogosto je potrebno imeti trdo kožo, prav tako pa se še vedno učim reči “ne”. 😊 Zagotovo pa študentsko predstavništvo pomaga posamezniku, da celostno razvija vse svoje sposobnosti – projektno delo, timsko delo, kreativnost, zagovorništvo in definitivno time management. Takšne stvari bodo človeku koristile v življenju, tudi če najprej tega ne vidimo. 

Kaj rad/a počneš v prostem času?  Moj prosti čas pogosto napolnijo druge delovne obveznosti, ampak poskušam vsaj nekaj en dan v tednu imeti prosto, da se posvetim družini, prijateljem in sebi. Ko imam med tednom kakšno prosto uro (kar se ne zgodi pogosto), so sprehodi moji najboljši prijatelji. Narava in gozd me poleg peke in kuhanja najbolj sproščata. Vedno bolj se zavedam, da mora človek vsakodnevno imeti vsaj nekaj trenutkov zase, da odmisli vse kar se je v tistem dnevu zgodilo in se poveže sam s sabo.  

  • FAKULTETA ZA TURIZEM – Laura Lupše, prodekanica za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo? Ker sem želela biti glas vseh študentov, zastopati skupne interese, želje, predloge in izzive, hkrati pa ustvarjati kvalitetnejši študij za prihodnje generacije.   

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo? Komunikacijske veščine, potrpežljivost, ogromno novih poznanstev in prijateljev.  

Kaj rad/a počneš v prostem času? V prostem času najrajši preberem kakšno knjigo ob kozarčku dobrega vina 😊  

  • FAKULTETA ZA KEMIJO IN KEMIJSKO TEHNOLOGIJO – Tinkara Marija Podnar, prodekanica za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo? Ker se rada spopadam z novimi izzivi in ker s svojim delovanjem izboljšam študijsko izkušnjo našim študentom. 

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo? Veliko novih poznanstev, izkušenj z javnim nastopanjem in organizacijskih veščin. 

Kaj rad/a počneš v prostem času? Prosti čas, ki ga ni veliko, preživljam v sedlu na konju in v družbi prijateljev. 

  • FAKULTETA ZA ORGANIZACIJSKE VEDE – Klavdija Kastelic, prodekanica za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo? Ena izmed mojih vrednot je vračanje družbi. Drug brez drugega bi bili le posamezniki, ki mislimo samo nase. Študentsko predstavništvo je eden izmed pravih načinov kako lahko mladi vračamo svoji generaciji, prispevamo k vključevanju mnenj, predlogov in zadoščanju potreb bolj ali manj slišanih študentov.  Že kot dijakinja sem bila predstavnica dijakov na svoji srednji šoli, kjer sem spoznala, da je to obšolska dejavnosti, ki mi je pisana na kožo. 

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo? Ob študentskem predstavništvu sem spoznala kako so lahko mnenja in predlogi med nami različni in tudi podobni. Še vedno pa se učim kako te razlike združiti in uravnotežiti, da bi mladi imeli enake možnosti in priložnosti. Vsak dan poda nov izziv, ki pa ima različne možne rešitve. Iskanje le teh nas veliko nauči in oblikuje. 

Kaj rad/a počneš v prostem času? Zelo rada prebiram knjige, športam, se odpravim na preprost in aktiven izlet in se družim s prijatelji. Ob klasičnih načinih sproščanja pa sooblikujem mladinsko politiko na ravni občine Ivančna Gorica kot predsednica Komisije za mladinska vprašanja. Kot prostovoljka v Rotaract klubu Novo mesto s člani organiziram različne dobrodelne dogodke. Ob tem pa sodelujem tudi kot mentorica in aktualna nosilka naziva Miss osebnosti pri projektu Miss Slovenije, ki mladim dekletom ponuja odlične priložnosti za osebni in karierni razvoj. Resnih in manj resnih aktivnosti zagotovo ne zmanjka! 😊  

  • FAKULTETA ZA NARAVOSLOVJE IN MATEMATIKO – Melani Potrč, prodekanica za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo? Za predstavništvo sem se odločila na pobudo študijskih kolegov, saj sem pred tem opravljala vlogo neformalne predstavnice letnika. Hkrati mi je bilo opravljanje te funkcije v izziv, ker rada organiziram projekte in mi je všeč delo v skupini. 

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo? Veliko izkušenj pri delu z ljudmi, ki mi bodo v pomoč na moji karierni poti, nova znanja, nepozabne spomine in prijatelje.  

Kaj rad/a počneš v prostem času? V prostem času rada poslušam glasbo, preberem zanimivo knjigo, obiščem gledališče ali raziskujem še nepoznane kotičke našega planeta.  

  • FAKULTETA ZA ZDRAVSTVENE VEDE – Benjamin Habinc, prodekan za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo? Že v srednješolskih dneh sem se preizkusil kot predstavnik svojih kolegov – dijakov v organih srednje šole. To izkušnjo sem želel prenesti in okrepiti tudi v času mojega študija. Tako sem se že v prvem letniku odločil, da lahko nekaj naredim – kot posameznik in kot del skupine in kandidiral za predstavnika študentov v Študentskem svetu UM FZV. Kasneje sem to delo gradil z udejstvovanjem v različnih organih kot na UM kot na matični fakulteti. Predvsem pa gre tu opisati eno stvar – “od študentov za študente!”.  

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo? Menim, da moramo študenti izkoristiti možnost, ki nam je dana, da je nas glas slišan in uslišan. Želel bi, da bi študenti sami se zavedali svoje moči in se aktivno udejstvovali v študentskem predstavništvu. Iskreno, dobiš neprecenljive izkušnje z vseh področij. Spoznavaš vsakdan fakultete in univerze, vidiš stvari, ki jih kot študent, ki ni predstavnik ne vidi, predvsem pa dodobra izpiliš svoje komunikacijske veščine in gradiš na samemu sebi kot aktivnem deležniku v raznih procesih. Navsezadnje pa doživiš toliko lepih trenutkov, spoznaš toliko dobrih kolegov študentov, da bi na koncu stisnil  “replay” in podoživljal to znova in znova. 

Kaj rad/a počneš v prostem času? Čeprav se zaradi študija, študentskega predstavništva in obštudijskih dejavnosti včasih težko najde prosti čas rad le – tega izkoristim, da ga preživim s mojim terierjem Goldijem, prebiranju zgodovniskih knjig, debatiranju o politično aktualnih temah (vem, ni najbolj zanimivo) uživam v movie-nightih in tudi zelo rad pomagam pri lokalnem društvu upokojencev Slivnica kot tudi na meritvah krvnih vrednosti sladkorja in holesterola v okviru Rdečega križa in Društva za srce in ožilje Maribor. 

  • PEDAGOŠKA FAKULTETA – Kristjan Veber, prodekan za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo? Ker mi je to predstavljajo nekakšen izziv, hkrati pa sem vedel, da mi lahko študentsko pripravništvo okrepi organizacijsko kompetenco.  

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo? Spoznavanje novih prijateljev z drugih fakultet, krepitev ključnih kompetenc in znanje za prihodnost.  

Kaj rad/a počneš v prostem času? Zelo rad se aktivno vključujem v snovanje, pisanje in izvajanje projektov na lokalni, nacionalni in Evropski ravni. Zelo rad pišem in pa največ časa mi vzame moje humanitarno udejstvovanje, saj si vsak dan prizadevam za svet poln upanja in ljubezni.  

  • FAKULTETA ZA STROJNIŠTVO – Andreja Kumer, prodekanica za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo? Za študentsko predstavništvo sem se odločila zaradi pridobitve novih izkušenj in želje po zastopanju interesov študentov ter s tem izboljšanja kakovosti študija zdajšnjim in prihodnjim generacijam. 

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo? Študentsko predstavništvo mi je prineslo nova poznanstva, prijatelje, nova znanja in veščine.  

Kaj rad/a počneš v prostem času? V prostem času igram klavir, harmoniko in flavto, uživam v branju dobre knjige in sproščanju v družbi hišnih ljubljenčkov. Čeprav imam prostega časa malo, zmeraj najdem čas za raziskovanje novih področij ter vključevanje v različne projekte in tečaje. 

  • MEDICINSKA FAKULTETA – Luka Strajnar, prodekan za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo? Funkcija je več kot odlično polje za osebni razvoj in šola za prihodnje poklicno življenje.  

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo? Predvsem trening odgovornosti, pa posluh do vseh in hkrati upoštevanje večine; to najraje imenujem vijuganje.  

Kaj rad/a počneš v prostem času? Zadnje čase domači Posavski hribi (predvsem zapuščene, že leta neuhojene poti, ki jim sledim po atovih navodilih) ali pa skalnati griči dalmatinskega otoka Ugljana. Kjerkoli že, razgled tja v daljavo me okrepi z novimi močmi. Pa glasba, prijatelji, knjige.  

  • FAKULTETA ZA GRADBENIŠTVO, PROMETNO INŽENIRSTVO IN ARHITEKTURO – Živa Doberšek, prodekanica za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo? Za študentsko predstavnišrvo sem se odločila predvsem zato, ker mi je to predstavljalo izziv hkrati pa sem želela sama sebe preizkusiti ali bom kos tej nalogi.  

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo? Najpomembnejše, kar sem pridobila so seveda novi prijatelji ter neprecenljive izkušnje za nadaljnjo življenje.  

Kaj rad/a počneš v prostem času? V prostem času rada berem, se ukvarjam z živalmi ter se športno udejstvujem.  

  • FAKULTETA ZA ENERGETIKO – Klemen Srpčič, prodekan za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo?   Ker mi je to predstavljalo osebni izziv in sem si želel, poleg samega študija, pridobiti še dodatne izkušnje. S svojim delom sem si želel tudi pripevati k izboljšanju kakovosti študentskega življenja na fakulteti. 

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo?  Večjo samozavest, boljše organizacijske in komunikacijske veščine, izkušnje z vodenjem tima ter potrpežljivost. Skratka veliko veščin, ki so koristne tudi za nadaljnjo kariero. Predvsem pa veliko novih poznanstev in prijateljev.   

Kaj rad/a počneš v prostem času?  Prosti čas najraje preživljam v družbi prijateljev ali pa se odpravim na sprehod na kakšen bližnji hrib. 

  • FAKULTETA ZA VARNOSTNE VEDE – Mirče Milenkov, prodekan za študentska vprašanja

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo? Ker sem hotel s svojim delom prispevati k razvoju fakultete in ob tem zastopati interese vseh študentov na fakulteti.  

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo? Veliko organizacijskih izkušenj, poznanstev, prijateljstev in seveda veliko osebnostno rast.   

Kaj rad/a počneš v prostem času? Hodim v hribe  

  • ŠTUDENTSKI DOMOVI – Zala Virant, predsednica Študentskega sveta stanovalcev študentskih domov

Zakaj si se odločil/a za študentsko predstavništvo? Ker sem želela sodelovati pri izboljšanju kakovosti bivanja v študentskih domovih in predstavljati interese stanovalcev.  

Kaj ti je dalo študentsko predstavništvo? Ogromno novih izkušenj, kompetenc in prijetnih poznanstev. Dober vpogled v delovanje različnih organov in izkušnje pri organizaciji projektov, kar mi bo pomagalo pri nadaljnji karierni poti.  

Kaj rad/a počneš v prostem času? Rada preberem dobro knjigo in odigram igro taroka v družbi prijateljev.