Že skoraj je tukaj konec semestra in začetek izpitnega obdobja in s tem že skoraj konec študijskega leta 2021/2022!

S ponedeljkom, 13. junijem 2022, se pričenja poletno izpitno obdobje, ki traja vse do 8. julija 2022. V tem času pedagoški proces ne poteka. Vse nas pa čaka obdobje, ki ga bosta spremljala obilica stresa in neprespane noči. A v teh štirih tednih lahko opraviš vse svoje študijske obveznosti in nato uživaš v poletnih mesecih.

Najbolj pomembna v tem obdobju pa je motivacija, ki nas žene proti tistemu, kar si želimo. Na poti do cilja pa sta poleg motivacije nujna še vztrajnost in disciplina. Vseeno pa se nam lahko zgodi, da v nekem trenutku enostavno izgubimo motivacijo, kar je popolnoma naravno. Lahko nam primanjkuje energije, imamo slab dan ali pa se preprosto ne moremo zbrati.

A če samo čakamo, da motivacija pride in odlašamo z delom, se naš cilj vedno bolj oddaljuje. Pomembno je, da vztrajamo in predvidimo, da imamo včasih več in včasih manj energije za opravljanje študijskih obveznosti in se na to pripravimo.

Motivacija je tesno prepletena s postavljanjem ciljev in organizacijo časa. Kar nekaj člankov na to temo lahko najdeš na https://ssum.um.si/novice/.

Zastavi si določen cilj, organiziraj si svoj čas in mi verjamemo, da ti bo tudi v tem izpitnem obdobju uspelo vse, kar si boš zadal!