Tukaj je že skoraj konec semestra, saj se začenja poletno izpitno obdobje. Še dober mesec truda, stresa in trdega dela, nato pa lahko mirne vesti uživamo v poletnih mesecih.

Pričenja se poletno izpitno obdobje, ki letos traja od ponedeljka, 13. junija 2022, do petka, 8. julija 2022. V teh štirih tednih lahko narediš veliko. Čeprav so izpitna obdobja zelo naporna za nas, študente, pa lahko z primerno motivacijo dosežemo zelo veliko!

Vsako študijsko leto je sestavljeno iz treh izpitnih obdobij, zimskega, poletnega in jesenskega. V tem času pedagoški proces ne poteka in nam pusti čas, da opravimo vse naše študijske obveznosti. Pri vsaki učni enoti morajo biti v študijskem letu razpisani najmanj štirje izpitni roki, obstajajo pa tudi izjeme v primeru, da izvajalec študentom ponudi možnost opravljanja obveznosti s kolokviji ali predroki. Rezultate izpitnih rokov lahko pričakuješ v osmih dneh po pisnem izpitu, ob morebitnem nezadovoljstvu z oceno pa lahko pristopiš na vpogled v izpitno polo in vložiš ugovor zoper ocene.

Paziti moraš tudi, da se na vse izpitne roke pravočasno prijaviš oziroma po potrebi tudi odjaviš. Prijava na izpitne roke poteka elektronsko, preko sistema AIPS. Roki prijave se lahko med fakultetami članicami Univerze v Mariboru razlikujejo, zato je bolje, da se o pravočasnem roku prijave na izpitne roke pozanimaš na svoji fakulteti. V primeru, da se ne počutiš dovolj pripravljeno na izpitni rok ali si negotov, se lahko od posameznega izpitnega roka seveda tudi odjaviš. Tudi odjava poteka le v določenem obdobju, po katerem poizvej na svoji fakulteti. Pozoren pa bodi, če se od izpitnega roka ne odjaviš in na ta rok ne pristopiš, se ti onemogoči opravljanje izpita te učne enote še v naslednjem izpitnem obdobju!

Dobra organizacija časa, dosledne priprave na izpitni rok in nekaj motivacije je potrebno, da opraviš vse svoje študijske obveznosti čim prej. Študentski svet Univerze v Mariboru ti želi veliko znanja in sreče pri opravljanju študijskih obveznosti v poletnem izpitnem obdobju!