Na Univerzi v Mariboru smo na podlagi zaprosila pristojnih na Zdravstvenem domu dr. Adolfa Dolca Maribor študente Univerze v Mariboru obvestili o možnostih zdravstvene oskrbe študentov na lokaciji v Mariboru, saj te storitve na Univerzi sami ne izvajamo in so za to pristojne zdravstvene institucije.

Kot smo bili po dodatnem poizvedovanju na Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor obveščeni, ambulanta »Pri parku« ni bila ukinjena, temveč v njej še naprej potekajo preventivni – sistematski pregledi študentov Univerze v Mariboru in kot pooblaščena ambulanta medicine dela, prometa in športa izvajajo tudi obdobne in predhodne preglede zaposlenih, kot je to potekalo do sedaj.

Odziva študentov na obvestilo zaenkrat še nismo prejeli, se pa v največji možni meri zavzemamo za dobrobit študentov ter se dogovarjamo z Zdravstvenim domom, glede vzpostavitve organizacije dela, da noben študent ne bo ostal brez zdravstvene oskrbe ter da študentje ne bodo prisiljeni plačevati za izvedbo zdravstvenih storitev.


Priloga: Dopis za študente za zdravstveno oskrbo