Čas študija med drugim pomeni tudi čas učenja. Da se lahko kvalitetno učimo, je pomembno, da najdemo pravo mesto za delo. To nam bo omogočilo kvalitetno in produktivno delo, ki ga bomo v pravem okolju opravili še hitreje.  

Študentje smo si med seboj različni in tako so različni tudi delovni kotički, ki nam najbolj ustrezajo. Zate smo pripravili nekaj predlogov, ki jih lahko preizkusiš, če še vedno iščeš svojega, ali pa bi le rad/-a spremenil/-a svoj vsakdan in poizkusil/-a kaj novega. 

  1. Univerzitetna knjižnica Maribor 

V Univerzitetni knjižnici Maribor ponujajo več čitalniških prostorov, v katerih lahko preživimo čas za knjigami. Turnerjeva čitalnica se nahaja v pritličju stavbe, v drugem nadstropju najdemo Časopisno čitalnico, v tretjem nadstropju pa se nahaja največja, Velika čitalnica. Poleg tega lahko najdete tudi nekaj študijskih sob, ki so namenjene za skupinsko delo. 

  • Čitalnica ČUK 

Čitalnica ČUK spada pod UKM Maribor je namenjena predvsem študentom, ki knjižnico uporabljajo kot študijski prostor tudi v večernih urah. Nahaja se v pritličju knjižnične zgradbe (samostojen vhod poleg kavarne). 

  1. Prostori na fakulteti 

V kolikor ne potrebuješ popolne tišine, lahko svoj delovni kotiček poiščeš tudi na svoji fakulteti. Večina fakultet ima po hodnikih ali v ločenih prostorih urejen kotiček za delo, katerega lahko izkoristiš za učenje, prav pa ti bo prišel tudi med daljšimi odmori na fakulteti. 

  1. Knjižnica na fakulteti 

Veliko fakultet ima svojo knjižnico, v katero lahko zaidete ob iskanju svojega delovnega kotička.  

  1. Mirni lokal 

Maribor ponuja edinstveno izbiro lokalov, v katerih lahko najdete bolj ali manj miren kotiček zase. Prav tako lahko poleg dela spijete kavo, čaj oziroma vašo izbrano pijačo, ki prinaša dodatno ugodje ob učenju. Med našimi najljubšimi lokali so: Kavarna Isabella, Astoria, HiKoFi, Čajnica pri parku. 

  1. Študentski dom / stanovanje 

Možnost, ki je velikokrat največ uporabljena, je učenje v študentskem domu (v sobi oziroma skupnih prostorih) ali stanovanju. Tukaj si lahko tudi najbolj sproščen, saj se učiš v udobju doma, slaba lastnost tega pa je, da te hitro premamijo ostale stvari, ki hitro postanejo prioriteta pred učenjem.