V četrtek, 24. 11. 2022 je ob 17.00 na Univerzi v Mariboru potekal že tretji dogodek v sklopu Akademije karierne vizije.

Akademija karierne vizije študentom ustvarja okolje, kjer so njegove karierne možnosti več kot samo dobro napisan življenjepis. Pomoč mladim pri vstopanju na trg dela je namreč izjemnega pomena. V poplavi informacij, tečajev, izobraževalnih programov in vse lažjih dostopnih poti do pridobitve različnih kompetenc je namreč zelo težko najti način, kako na trgu dela resnično izstopati.

Na tokratnem dogodku smo gostili ene izmed največjih in najpomembnejših zaposlovalcev v naši regiji in širše. Dogodka so se udeležili Povio, Tovarna podjemov, Zavarovalnica Sava in Zavod RS za zaposlovanje.

Podjetni zmenek z delodajalci smo po želji študentov oblikovali nekoliko drugače. Pripravili smo t. i. »hitre zmenke z delodajalci«. Vsak študent je z vsakim izmed delodajalcev dobil 7-10 minut časa, da opravi razgovor za službo. Tekom razgovora so delodajalci študentom povedali, na kaj so oni pozorni pri razgovorih in z njimi delili izkušnje, kako se nanje najbolje pripraviti ter katere kompetence je na razgovoru za službo vredno izpostaviti.

Študentje so imeli tekom dogodka možnost pridobiti praktične izkušnje z razgovori na delo, ki jim bodo zagotovo prišle prav, ko bodo tudi sami vstopali na trg dela. Hkrati pa so se imeli možnost spoznati in pogovoriti s potencialnimi bodočimi delodajalci ter jih povprašati o njihovi kadrovski politiki in poslovni viziji.

Dogodka pa se je udeležila tudi predstavnica Zavoda RS za zaposlovanje, ki na podlagi izkušenj dobro ve, kako se znajti na »modernem« trgu (ne)zaposlovanja. Tudi ona je s študenti opravila krajša svetovanja.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za udeležbo na dogodku in jih hkrati vabimo, da se udeležijo tudi zadnjega dogodka v sklopu Akademije karierne vizije. Več o njem si lahko prebere tukaj.