Ob obilo študijskih in obštudijskih obveznostih včasih težko najdemo čas za kuhanje. Kljub temu smo izbrskali nekaj okusnih receptov, ki so primerni za študentski žep kot tudi za študentsko kuhinjo, ki včasih ni najbolj opremljena in prostorna.

Čeprav so jedi preproste, je zelo pomembno, da študentsko kuhinjo opremimo s posodo in živili, ki nam bodo v veliko pomoč pri pripravi hitrih, okusnih in poceni obrokov.

Nepogrešljiva posoda v študentski kuhinji: manjša in večja ponev, večji lonec, srednje velika kozica, deska za rezanje, nož za rezanje in nož za lupljenje, pekač, (plastična) posoda za mešanje, pribor in krožniki, kozarci.

Nepogrešljiva živila v študentski kuhinji: sol, poper, mešanica začimb, jušne kocke, olje, testenine, riž, paradižnikova omaka in paradižnikov koncentrat, fižol in druge stročnice, krompir, čebula in česen, tuna, jajca, mleko, sir, smetana, skuta, sveža ali zamrznjena zelenjava.

Zajtrk:

Malica:

Kosilo:

Večerja:

Sedaj pa res nimate več izgovorov, da ne bi kuhali. Prepričani smo, da vas mika poskusiti vsaj nekaj receptov. Pa dober tek!