Zavedamo se, da je tudi med študijem zelo pomembno ohranjati zdrav življenjski slog. V kolikor Maribora še ne poznaš do potankosti ali pa iščeš le nove ideje za rekreacijo, si na pravem mestu. 

  1. Vzpni se nad Maribor (Piramida, Mestni vrh in Kalvarija) 

Piramida, Mestni vrh in Kalvarija so griči, ki iz severne strani obrobljajo mesto Maribor. Za vse so značilni vinogradi na njihovih južnih pobočjih in edinstven razgled na Maribor, sploh ob lepem vremenu. Pot lahko začnemo v mestnem parku ali pa se pri Škofijski Gimnaziji Maribor povzpnemo na “štenge” do vrha Kalvarije. 

Vir: http://vnaravi.si/gps-sledi/456-podravska/374-piramida-mestni-vrh-kalvarija  

  1. Športi z žogo 

Če se počutiš bolj motiviranega pri ekipnih športih, se lahko pridružiš odbojki, nogometu ali košarki. V UŠC Leona Štuklja vsak teden poteka študentska rekreacija.

Prav tako poteka brezplačna rekreacija v okviru Zdrave zabave v Športni dvorani Vrbanska, tako da se lahko tudi tam pridružiš različnim športom. 

  1. Obožuješ tek? 

Tek velja za eno najpreprostejših oblik rekreacije, saj potrebujemo le primerno športno opremo. V Mariboru lahko najdemo različne terene za tek. Najbolj priljubljene točke so: 
– Mariborski mestni park, kjer lahko pot nadaljujete do treh jezer;  
– tek ob Dravi, kjer so na obeh straneh urejene primerne poti, 
– Betnavski gozd, kjer lahko najdete zavetje v naravi. 

  1. Fitnesi 

V kolikor se navdušuješ nad fitnesom, imaš kar nekaj izbir. Veliko študentskih domov ima fitnes kar v študentskem domu, tako da lahko, če stanuješ v študentskem domu, najprej preveriš to možnost. V kolikor te možnosti nimaš, se lahko pri bližnjih fitnesih pozanimaš, kakšne pakete ponujajo. Najbolj priljubljeni fitnesi so: UNIFIT, BODIFIT, FITINN, Fitnes Slavija, Fitnes Sokol, Clever fit

  1. Rad/-a plavaš? 

Plavanje velja za eno najboljših vadb, ki razgiba celotno telo, prav tako pa blagodejno vpliva na premagovanje stresa in izboljša spanec. V središču mesta se nahaja Kopališče Pristan, kjer lahko zaplavate v treh bazenih: olimpijskem, srednjem in malem. Na voljo so tudi savne. 

  1. Si za tenis? 

Tenis velja za šport, kateremu priljubljenost skokovito raste. Sicer je zaradi nižjih temperatur igranje omejeno, vendar se v Mariboru najdejo tudi pokrita igrišča. Teniški park Tabor ponuja kar 5 pokritih teniških igrišč pod baloni. Teniška igrišča lahko najdete še pri Teniškem klubu Branik in ŠRC Fontana

  1. Gremo plezat! 

UŠC Leona Štuklja vsako sredo med 18. in 21. uro ponuja vodeno vadbo športnega plezanja. Pridruži se in preizkusi svojo vzdržljivost. 

  1. Vodene skupinske vadbe 

Na UŠC Leona Štuklja potekajo odlične vodene skupinske vadbe izključno za študente. Tudi cene so primerne za študentski žep. Potekajo po naslednjem urniku:  

  • ponedeljek 18.00-19.00: JUSTFIT 
  • ponedeljek 19.00-20.00: FUSION PILATES 
  • sreda 18.00-19.00: JUSTFIT 
  • sreda 19.00-20.00: HIIT 

Ni pomembno kdaj si vzamete čas za gibanje, pomembno je le, da si ga vzamete ter ob izbrani vadbi uživate. Izkoristite podane ideje in najdite vadbo, ki vam ustreza. Ne pozabite, v kolikor vam ena oblika vadbe ne ustreza, ne obupajte, temveč poskusite drugo. Z malo vztrajnosti boste našli pravo vadbo, v kateri boste uživali in obenem skrbeli za zdravje.