V četrtek, 17. 11. 2022 je ob 17.00 na Univerzi v Mariboru potekal že drugi dogodek v sklopu Akademije karierne vizije. Na dogodku so svojo podjetniško pot predstavili Maša Kolar, ustvarjalka izdelka »Vajin adventni koledar«, Katja Vidovič, direktorica Avodaco in Marko Podgornik, direktor podjetja Mikro+Polo. Pogovor je vodil študent Anej Irgolič.

Gostje so najprej predstavili, kako so začeli svojo podjetniško pot, zakaj so se zanjo odločili in kdo jih je pri tem podpiral. Dotaknili so se tudi osebnih vrednot in zgodb, ki so vodile do tega, da so stopili na pot podjetništva.

Predstavili so svoja podjetja, njihovo področje delovanja, zaposlene, politiko vodenja, razvoj produktov, delovanje na trgu in še mnogo več. Z udeleženci so delili informacije o zametu njihovih idej in predstavili, kako je ideja nastala ter kaj so se skozi proces razvoja podjetja naučili.

Katja in Marko sta razložila, zakaj sta za trg svojega podjetja izbrala prav Maribor in ne kakšno drugo mesto, Maša pa je povedala, da svoj izdelek namerava ohraniti znotraj Slovenije, a ga morda kdaj razširi še na tuje trge.

Posebej zanimivo se je udeležencem zdelo slišati, kakšni so bili gostje v šolskih klopeh in ali jih je ravno to pripeljalo do tega, da so izbrali nekoliko drugačno karierno pot. Dotaknili so se tudi družine in prostega časa ter vpliva, ki ga imajo njihovi bližnji na njihove uspehe.

Na koncu smo odprli še razpravo o vprašanju, kaj bi gostje na svoji podjetniški poti storili drugače. Vsi gostje so se strinjali, da ne bi prav ničesar spremenili, saj jih je celotna pot – z vzponi in padci – pripeljala do tega, kar imajo danes in jih izoblikovala v osebe, kakršne so.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za udeležbo na dogodku in jih hkrati vabimo, da se udeležijo tudi zadnjih dveh dogodkov v sklopu Akademije karierne vizije.