​​​​​
V sredo, 16. 11. 2022 sta Nina Piberčnik, mag. psih. in Kaja Sel, mag. psih. (inštitut Avisensa) izvedli delavnico z naslovom »Učinkovito upravljanje  s časom – zakaj in kako?«.

Upravljanje s časom je veščina, ki jo je treba razvijati (»mentalni fitnes«). Skozi individualno delo so ob podpori različnih tehnik načrtovali čas za učenje in prostočasne aktivnosti. Razmišljali so tudi o naših ovirah pri upravljanju s časom.

⏳ Tehnika 1: Ocenimo čas

Na delavnici smo ocenili čas, ki ga porabimo za npr. socialna omrežja, domača opravila, transport, študentsko delo, druženje s prijatelji.

⏳ Tehnika 2: SMART postavljanje ciljev

Izvajalki delavnice sta priporočali, da raziščete tehniko SMART, ob kateri razmislimo, kaj je naš splošni cilj, ki ga v nadaljevanju razdelimo na več manjših oz. vmesnih korakov. Predpostavimo tudi ovire, ki jih lahko pričakujemo. 👉 Cilji naj bodo pozitivno naravnani, spremljajte lasten napredek in se nagradite za uspeh.

⏳ Tehnika 3: Postavljanje prioritet

Zapisali so 3 TO-DO naloge, ocenili prednosti in pomanjkljivosti vsake naloge in naloge hierarhično umestili v piramido. Za vsako nalogo so pripravili načrt (korake in končni rok za zaključek naloge).

Preizkusili smo tudi Eisenhowerjevo matriko.

⏳ Tehnika 4: Načrtovanje aktivnosti

S pomočjo urnika so načrtovali študijske obveznosti, delovne obveznosti in skrb zase (npr. druženje s prijatelji, branje knjige, razvajanje).

👌 Spremljaj še ostale dogodke Študentskega središča UM na Dogodki UM !