V ponedeljek, 7. 11. 2022, se je začela Univerzitetna športna liga za prvaka UM 2022/23. Pomerile so se prve ekipe fakultet Univerze v Mariboru, ki so v novo sezono vstopile zelo dobro pripravljene.

Univerzitetna športna liga za prvaka Univerze v Mariboru je tradicionalno tekmovanje, ki ga že vrsto let organizira Študentski svet Univerze v Mariboru. Ekipe študentov fakultet Univerze v Mariboru tudi letos tekmujejo v košarki, odbojki in nogometu, ekipe študentk pa v odbojki.

Letošnjo ligo so v ponedeljek, 7. 11. 2021, otvorile nogometne in košarkaške ekipe s prvim krogom, rezultate si lahko ogledate na podstrani liga. Nekateri študentje so bili s samim razpletom zelo zadovoljni, saj so domov odšli z zmago v prvem kolu, nekaterim pa je začetek pustil grenak priokus, vendar se vsi veselijo nadaljevanja lige, kjer si bodo poiskusili priigrati nove točke.

Nove točke pa si bodo lahko v nadaljevanju priigrale tudi študentske ekipe v odbojki. Rezultate preteklih krogov si lahko ogledate na Facebook strani lige in na spletni strani študentskega sveta UM pod zavihkom liga. 

Tudi letošnja liga se tradicionalno odvija v prostorih Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja (UŠC Leona Štuklja). Liga poteka vse do aprila! Zelo dobrodošli pa so vsi navijači, tako da pridi in podpiraj ekipo svoje fakultete!

Pri Študentskem svetu Univerze v Mariboru smo veseli, da se liga ponovno izvaja v polnem obsegu in da na tak način ustvarjamo veliko novih športnih spominov.