Božični večer je ena izmed najlepših noči v letu. Božič ima moč, da združi družino in prijatelje, ogreje naša srca in nas spomni, da imamo veliko stvari, za katere smo lahko hvaležni. 

Božični večer, 24. december, predstavlja vrhunec adventnega časa pred božičem, ki se začne četrto nedeljo pred božičnim večerom. V številnih krajih po Sloveniji zaznamujejo konec adventa z obiskom polnočnic. V sodobnem času pa ga večina ljudi praznuje na noč pred božičem. 

Praznovanje božiča kot praznika je postalo priljubljeno v 19. stoletju. Božični večer pa ostaja pomemben del krščanske kulture in pomeni Jezusovo rojstvo. V zadnjem stoletju pa je božič postal še bolj priljubljen zaradi posebnega božičnega lika: Božička. Zamisel o veselem možu v rdečem je povzročila več tradicij, kot je obešanje nogavic in peka piškotov. 

Poleg božička pa je božični večer dobil še en pomen: postal je dan, namenjen preživljanju časa z družino in najdražjimi ob večerji, okraševanju, zavijanju daril in ogledu filmov z božično tematiko.  Praznik združuje družino in prijatelje ter jim omogoča, da se srečajo in uživajo v posebnih tradicionalnih dejavnostih.  

Študentski svet Univerze v Mariboru ti želi, da bi božični večer v družbi najdražjih preživel mirno, praznično in veselo!